Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Legyen zebra is a börtönnél!

2018. november 22. 4:30
A képviselő-testület a csütörtöki Közgyűlésen tárgyalta a Modern Városok Programban megvalósuló beruházásokról összeállított beszámolót. Az anyag lényegében azt vázolja fel, hogy a legtöbb projekt előkészítése zajlik, néhány közülük a közeljövőben kivitelezési fázisba is léphet.

Gerstmár Ferenc, az LMP képviselője amiatt szólalt fel, mert a megvalósulás sorrendjével nem ért egyet. A Veszprém Aréna bővítése ugyanis a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság miatt magasabb prioritást élvez a kormányzat részéről, míg Gerstmár szerint a Modern Városok Programban fontosabb elemek is szerepelnek, amiknek a megvalósítása sürgetőbb lenne a veszprémiek számára.

– A Modern Városok egy kormányzati program, nem veszprémi – válaszolt a felvetésre Porga Gyula polgármester. Kifejtette: a szükséges források biztosítása és a döntések meghozatala kormányzati feladat és hatáskör. Az Aréna kiemelt státusza ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a többi programelem ne kapna figyelmet, ráadásul a sorrend felállítására azért is szükség van, mert nem lehet mindent egyszerre megvalósítani. Az építőiparnak egyszerűen nincs kapacitása ekkora volumenű munkát egyszerre elvégezni. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta: minden beruházás, amiről a miniszterelnökkel megállapodtak, meg fog valósulni.

Az Arénához kapcsolódóan Katanics Sándor, a Demokraták Veszprémért képviselője hozzátette, hogy a 82-es és 8-as utakat összekötő leendő új útszakasz körforgalommal fog csatlakozni a 82-es úthoz a börtönnél található csomópontban. A képviselő arra kérte a polgármestert, járjon közbe annak érdekében, hogy a csomópont átépítésekor kijelölt gyalogosátkelő-helyeket is fessenek fel – az útszakaszon jelenleg veszélyes átkelni, ami régi panasza a Bedevölgyi utcában élőknek.

Ezt Porga Gyula is elismerte. Mint fogalmazott, az Arénához a ki- és behajtás nincs rendesen megoldva, a helyzet tarthatatlan, a terület megközelíthetőségét teljesen át kell alakítani. A tervezett új összekötő út erre alkalmas lesz, és ha már a Bedevölgyi úti csomópontot átépítik, mindenképp figyelni fognak az ott élők jogos igényeire is, ennek érdekében a polgármester maga is közbenjárt a beruházást vezérlő Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt-nél.

A Modern Városok Program kapcsán Brányi Mária alpolgármester is kifejtette a véleményét. Rámutatott: az előterjesztésben felvázolt projektek összességében 130 milliárd forintos volumenű beruházást jelentenek Veszprémnek – ez több mint tízszerese a veszprémi városi költségvetésnek.

Száztíz éve nem volt Veszprémben ilyen léptékű fejlődés, mint ami előtt most állunk – fűzte hozzá Czaun János fideszes képviselő. A Bedevölgyi úti csomóponttal kapcsolatban hozzátette: a városrész egyéni önkormányzati képviselőjeként többször is jelezte a NIF Zrt-nek, hogy a leendő körforgalom mellé a gyalogos átkelést is meg kell oldani, és erre ígéretet is kapott.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.