2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján

A Szentháromság téren felállított adventi koszorú első lángját Némedi Lajos alpolgármester és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg.

– Bár még nem zártuk le a 2018-as évet, de már sokan gondolkozunk azon, hogy milyen esztendő áll mögöttünk – fogalmazott Némedi Lajos. – Minden bizonnyal sokunknak van oka örömre, elégedettségre, és biztos vannak olyanok, akiknek fájdalmat is okozott az elmúlt év.

Az alpolgármester szerint Veszprém számára összességében szép, jó, sikeres év volt az idei. Lélekben is gyarapodtunk, és elmondhatjuk: békében, nyugalomban telt el 2018. Ezt – békességet és nyugalmat – kívánt a közelgő ünnepre is.

– Amikor az adventi koszorún fellobban az első gyertya, a várakozásra, az eljövetelre emlékezünk – mondta Felker Zsolt. – Ha az adventi dalok a gyerekkorunkat idézik, ha úgy érezzük, mi már túl vagyunk azon, hogy Jézus eljövetelét várjuk, lelkünk mélyén mégis él bennünk ez a várakozás.

Krisztus bebocsátást kér tőlünk, de csak ahhoz megy be, aki kinyitja az ajtót számára. Advent első hetében figyelnünk kell az ő kopogtatására, ami eljön az imádságainkban, a liturgiáinkban, jó cselekedeteinkben.

Vegyük észre, hogy szeretteink a legnagyobb ajándékok, és törekedjünk rá, hogy mi is azok legyünk számukra, hogy ne bántsuk meg őket, hogy képesek legyünk megbocsátani és bocsánatot kérni. Olyan ajándékok ők, mint Isten, aki nélkülözhetetlen, aki elfogad minket olyannak, amilyenek vagyunk, és üdvözít.

Söge
Domján Attila