2019. december 7. // Ambrus névnap

Egy korszerű egészségügyi alapellátási központ jött létre Balatonalmádi-Vörösberény városrészben

2018. december 4. 14:02
Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi-Vörösberény városrészi háziorvosi rendelők címmel a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően a Balatonalmádi Ady Endre u. 2-6. szám alatti épület fejlesztése valósulhatott meg mintegy 60 millió forintból.

A Balatonalmádi, Ady u. 2-6. sz. alatti ingatlan fejlesztésével, felújításával és átalakításával Balatonalmádi-Vörösberény városrészben egy korszerű, energiatakarékos, akadálymentesített egészségügyi alapellátási központ jött létre, ahol helyet kapnak a városrészben alapellátási feladatot ellátó egészségügyi szolgáltatók: a II-es házi gyermekorvosi körzet-, II-es védőnői körzet -, és a III-as felnőtt háziorvosi körzet egészségügyi szolgáltatója is. A fejlesztéssel az ingatlan teljes műszaki és funkcionális felújítása megvalósulhatott, amely építészetileg harmonikusan illeszkedik a korábban felújított Ady tér arculatához is. Az épület felújítása mellett a védőnői működéshez és a feladatellátásához szükséges új eszközök is beszerzésre kerültek a projekt keretén belül.

A felújított épületegyüttes Veszprémi úti önálló épületszárnyában kerültek elhelyezésre az egészségügyi alapellátást szolgáló rendelő helyiségek, míg az Ady utca felöli különálló épületszárnyban kialakításra kerültek a vörösberényi városrészt ellátó posta üzemeléséhez szükséges helyiségek. Az épület posta funkciójára eső beruházási összegrészét az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az épületen belül felújításra kerültek a helyiségek, új víz és a villany hálózatot építettek ki. Az épület fűtését a posta és a rendelők részére önállóan kiépített egy – egy kondenzációs fali kazán biztosítja. A kiemelkedően rossz JJ energetikai besorolású épületből, a fejlesztést követően CC (korszerű) besorolású ingatlan lett

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Egészséges táplálkozás. Miért fontos gyerekkorban kezdeni?
Egészséges táplálkozás. Miért fontos gyerekkorban kezdeni?
Számos okból fontos, hogy megtanítsd és ösztönözd gyermekedet az egészséges táplálkozásra.
Együtt könnyebb: a Diabétesz világnapját ünnepelték Veszprémben
Együtt könnyebb: a Diabétesz világnapját ünnepelték Veszprémben
Magyarországon az elmúlt tíz évben a diabéteszesek száma a duplájára nőtt. A megelőzés, a helyes életmód és a korai felismerés fontosságára hívta fel a figyelmet a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület programjaival szombaton.
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
Az otthonokban és irodákban elhelyezett cserepes növények nem javítják hatékonyan a levegőminőséget - állapították meg a philadelphiai Drexel Egyetem kutatói, akik több évtizednyi kutatási eredményt átvizsgálva jutottak arra a megállapításra, hogy egy egyszerű szellőztetés messze túlszárnyalja a szobanövények teljesítményét, ha a beltéri levegő megtisztításáról van szó.
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
2019. december 7. // Ambrus névnap