Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Új eszközök a gasztroenterológia osztályon

2018. december 5. 4:00
A támogatásnak, összefogásnak és a jótékonysági rendezvényen gyűjtött összegnek köszönhetően új eszközöket vehetett át a Csolnoky Ferenc Kórház gasztroenterológiai osztálya.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az Egészség útja elnevezésű rendezvényt, ahol a különböző sport, kulturális program és egészséggel kapcsolatos előadás, illetve szűrővizsgálat mellett a kórház támogatására is lehetősége volt a látogatóknak.

Ismét támogathatjuk a kórházat - és az egészségünket - vehir.hu

Ötödik alkalommal rendezik meg az Egészség útja programot szeptember 22-én. A nap során sporttal, kultúrával és szűrővizsgálatokkal is tehetünk egészségünkért, illetve támogathatjuk a Csolnoky Ferenc Kórházat.

- Ugyan csak kisebb jubileum, de ez az ötödik alkalom, hogy itt állhatunk egy sikeres egészségnap után, annak eredményét prezentálva a kórháznak. A program a Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület kezdeményezésére, szervezésében zajlik minden évben, ám már rég nem egy elszigetelt rendezésről, hanem egy érett csapatmunkáról beszélhetünk: a városi intézmények, az önkormányzat és különböző cégek is támogatják a rendezvényt – mondta Leitold László, a Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület vezetője.

Leitold László szerint ha jó a cél és az odavazető utat is sikeresen ki tudjuk tölteni tartalommal, akkor az elért eredmény is mindig jó lesz.

A kormányzat egészségmegörző programjához csatlakozva a vastagbélrák megelőzés került központba: ennél a betegségnél a szűrővizsgálatok kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen a korai felismerés életet menthet. Az endoszkópos vizsgálathoz alkalmazható új eszközökkel a tükrözés kevesebb kellemetlenséggel jár, a félelem csökken. A kórház nagy endoszkópos laborral rendelkezik, ahol évente körülbelül tízezer vizsgálatot végeznek el, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket. Több endoszkópos torony is található a gasztroenterológiai osztályon, ám kiegészítőkre mindig szükség van, amiknek a beszerzése nem olcsó. A mai napon átadott, közel hárommillió forint értékű kiegészítők a toronyhoz, egy nagynyomású öblítő-mosó pumpa és egy lábpedállal működtethető széndioxid adagoló készülék. A látszólag „kicsi, szürke műszereknek” tűnő készülékek hatalmas segítséget jelentenek a betegellátásban; az új eszközöket Dr. Lakner Lilla osztályvezető vette át.

- Az öt év történetéhez, sikeréhez hozzáfűzve mindenképp kiemelném a kórháznak, dr. Dávid Gyula főigazgatónak, a kórház dolgozóinak, illetve azoknak az osztályvezetőknek az együttműködését, akik ebben a programban partnerek voltak – hangsúlyozta Némedi Lajos alpolgármester.

Az alpolgármester elmondta, hogy ezeket a műszereket a kórház kapta, ám fontos, hogy valamennyi felszerelés alkalmazása a betegek javára történik, így bízik benne, hogy ez a sikeres program 2019-ben és utána is folytatódik, hiszen célok, feladatok mindig vannak.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.