Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pro Meritis díjat kapott Szente József

2018. december 19. 12:00
Pro Meritis díjat vehetett át Szente József szerdán az Idősügyi Tanács társelnökeként Veszprém város nyugdíjasaiért végzett önzetlen, példaértékű munkája elismeréseként.

Szente József a közösségteremtés, szervezés nagymestere. A szervezést, irányítást magas fokon gyakorolta munkahelyén, a Soproni Posta Igazgatóság Veszprém megyei Hírlap Hivatalának vezetőjeként, majd pedig munkája elismeréseként megbízták országos hatáskörrel a postai hírlapszolgálat logisztikai irányításával. Amikor 2003-ban nyugdíjba vonult, nyugdíjas társaiért kezdett dolgozni. Megszervezte a postások nyugdíjas klubját, amelynek ma már több mint száz tagja van. Olyan egymásra figyelő közösséget alkotnak, amelynek példáján azután egymás után alakultak az újabb klubok, melyek munkáját nagy odaadással segíti.

Így lett a Klubvezetők Fórumának elnöke, olyan vezető, aki átlátja a szám szerint már 44 klub mindennapjait, segít, információkat továbbít, és ami a legfontosabb, saját példával is mutatja, hogy a nyugdíjas éveket élni kell tevékenyen, egymásra figyelve és támaszkodva. Támogat minden közösségi megmozdulást. Végigjárt minden lépcsőfokot, mielőtt Veszprém Város Idős Ügyi Tanácsának társelnöke lett. Ez a fórum már a város összes nyugdíjasa érdekében keresi az új megoldásokat, lehetőségeket.

Felkérést kapott a Szenior Mentor Kerekasztal elnöki pozíciójának betöltésére. Ez a szervezet 25 település nyugdíjasai között fon információs hálót. Számos szakmai elismerésben, kitüntetésben részesült. Emberszeretetét, empátiáját, segítőkészségét a hitéből is meríti. Nyugdíjas éveitől kezdve tizenegy éven át az Evangélikus Egyházi Alapítvány Kuratóriumának elnöki feladatait is ellátta, része volt a veszprémi evangélikus óvoda létrehozásában is.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.