2020. február 24. // Mátyás névnap

Pozitív, komoly várakozásaim vannak 2019-el szemben

2019. január 4. 12:00
Vándorfi Lászlót, a Pannon Várszínház igazgatóját kérdeztük arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel vág neki az új esztendőnek.

Bár a kulturális tao-támogatás kivezetésével a magyar előadó-művészeti szféra jelen pillanatban nehezen tervezhető időszakát éli, a 2019-es évvel kapcsolatban pozitív, komoly várakozásaim vannak.

Személyesen és a Pannon Várszínházat illetően is rendkívüli élmény, hogy Veszprém elnyerte a 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa címet. Lehetőségem volt dolgozni a győztes pályázati anyag elkészítésén, sok-sok kiváló munkatárssal együtt. Talán ezért is van, hogy a büszkeségen túl sajátunknak is érezzük a sikert és a felelősséget, ami a program megvalósításával jár. Már most körvonalazódnak a győztes pályázati anyag részét képező projektjeink tennivalói. Többek között ebben a szellemben újul meg A TÁNC Fesztiválja, elkezdődik az inotai három hűtőtornyot és környezetét érintő munka nyári fesztivállal, építészeti és művészeti tervezéssel, szakmai segítséget nyújtunk az alsóörsi Amfiteátrum kialakításában és arculatának megformálásában.

Archív fotóArchív fotó

Természetesen készülünk a 2019/20-as színházi évadra is, mely ugyancsak figyelembe veszi, hogy Veszprém Európa Kulturális Fővárosa kíván lenni. Mindehhez számítunk a város és a Bakony-Balaton régió polgárainak, szervezeteinek, vezetőinek együttműködésére és a magunk részéről is ugyanezt ajánljuk partnereinknek. Várjuk nézőinket a Hangvillába és regionális rendezvényeinkre a régi szeretettel, új gondolatokkal és formákkal.

Boldog új esztendőt kívánok mindannyiunknak!

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 24. // Mátyás névnap