Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Pozitív, komoly várakozásaim vannak 2019-el szemben

2019. január 4. 12:00
Vándorfi Lászlót, a Pannon Várszínház igazgatóját kérdeztük arról, milyen tervekkel, elképzelésekkel vág neki az új esztendőnek.

Bár a kulturális tao-támogatás kivezetésével a magyar előadó-művészeti szféra jelen pillanatban nehezen tervezhető időszakát éli, a 2019-es évvel kapcsolatban pozitív, komoly várakozásaim vannak.

Személyesen és a Pannon Várszínházat illetően is rendkívüli élmény, hogy Veszprém elnyerte a 2023-as év Európa Kulturális Fővárosa címet. Lehetőségem volt dolgozni a győztes pályázati anyag elkészítésén, sok-sok kiváló munkatárssal együtt. Talán ezért is van, hogy a büszkeségen túl sajátunknak is érezzük a sikert és a felelősséget, ami a program megvalósításával jár. Már most körvonalazódnak a győztes pályázati anyag részét képező projektjeink tennivalói. Többek között ebben a szellemben újul meg A TÁNC Fesztiválja, elkezdődik az inotai három hűtőtornyot és környezetét érintő munka nyári fesztivállal, építészeti és művészeti tervezéssel, szakmai segítséget nyújtunk az alsóörsi Amfiteátrum kialakításában és arculatának megformálásában.

Archív fotóArchív fotó

Természetesen készülünk a 2019/20-as színházi évadra is, mely ugyancsak figyelembe veszi, hogy Veszprém Európa Kulturális Fővárosa kíván lenni. Mindehhez számítunk a város és a Bakony-Balaton régió polgárainak, szervezeteinek, vezetőinek együttműködésére és a magunk részéről is ugyanezt ajánljuk partnereinknek. Várjuk nézőinket a Hangvillába és regionális rendezvényeinkre a régi szeretettel, új gondolatokkal és formákkal.

Boldog új esztendőt kívánok mindannyiunknak!

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Légy megint bolond egy kicsikét! Légy megint bolond egy kicsikét! Kicsit lükék, kicsit kispolgáriak, de azért nagyon szeretjük őket: a Veszprémi Petőfi Színház színpadára másodszor is visszatér a Mézga család, hogy elmeséljék nekünk újabb kalandjaikat. 2024. március 9. 23:19 Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Ősbemutatók és világpremier a Pannon Várszínházban Még épp hogy csak elkezdődött a 2023/24-es évad második fele a Pannon Várszínházban, a teátrum azonban félig már a jövőre koncentrál: elkészült a 2024/25-ös évad terve, amelynek egyes darabjait még ebben a félévben láthatjuk. 2024. február 10. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.