2020. február 21. // Eleonóra névnap

Cziráki Miklós színpadi felügyelő és koordinátor kapta a Bujtor-gyűrűt

2018. december 23. 12:01
Veszprémi Petőfi Színház
Idén nyolcadik alkalommal adták át az igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére özvegye által alapított Bujtor-gyűrűt szombaton, mellyel a Veszprémi Petőfi Színház háttérmunkásait ismerik el.

A díjat idén a tárvezetők jelöltjei közül Cziráki Miklós színpadi koordinátor vehette át. Cziráki Miklós 1986 szeptemberétől dolgozik a Veszprémi Petőfi Színházban. Először díszítőként segítette a háttérmunkát, majd 25 éven keresztül színpadmesterként tevékenykedett. Rövid ideig műszaki vezetőként, jelenleg pedig színpadi koordinátorként látja el feladatát töretlenül.

Bujtor Judit hangsúlyozta, férje számára kiemelten fontosak voltak a háttérben dolgozó munkatársak, ezért is alapította meg ezt az elismerést, amelyet idén már nyolcadik alkalommal adott át. – Jóleső érzés, hogy a mai napig ápolják itt azokat a tradíciókat, amelyekért érdemes színházat csinálni – vélekedett a díj alapítója, hozzátéve, rendkívül hálás az egész társulatnak, ugyanis véleménye szerint kevés olyan színház működik, ahol ilyen szinten ápolják a hagyományokat, mint Veszprémben.

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Bujtor István emlékét megőrizhetjük – hangoztatta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója. Mint mondta, ezen a gyűrűn keresztül minden évben emlékezhetünk hagyományainkra, megőrizhetjük és tovább vihetjük Bujtor István örökségét. A díjazottal kapcsolatban kiemelte, fontos szerepet tölt be a színház életében, elsősorban a színpad nagy szakértője. Komoly felelősséget vállal a háttérből azért, hogy minden este létrejöjjön az előadás, megszülessen a katarzis.

vehir.hu

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 21. // Eleonóra névnap