2020. február 24. // Mátyás névnap

Komoly dolgok megvalósítására vagyunk hivatottak

2019. január 5. 4:00
Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója szerint az EKF győzelem új lendületet adhat az egész városnak, a bábszínházzal pedig ezen túl is igyekeznek kivenni részüket, hogy minél inkább gazdagítsák Veszprémet az elkövetkező évben. A direktor újévi gondolatait osztotta meg velünk.

Decemberben Veszprém városát egy „reményburok” ölelte át, amelyet az EKF szellemisége hívott életre. Csodálatos érzés hatotta át az embereket, a küzdeni vágyóés győztes közösség reményteljes érzete. A 2019-es év új lendületet hozhat városunknak, katalizátorként működhet, ami felizzítja a nyugvó energiákat. Közösségünk óriási lehetőség kapujában áll, melynek legígéretesebb üzenete talán az, hogy képesek vagyunk elhinni és elhitetni környezetünkkel, hogy komoly dolgok megvalósítására vagyunk hivatottak.

A Kabóca Bábszínház is bizakodva tekint a jövőbe és az EKF kihívásain túl számos önálló tervet kíván megvalósítani. A legfontosabbak között szerepel a XXVI. Kabóciádé Családi fesztivál és az őszi évadkezdés,William Shakespeare Szentivánéji álom előadás bemutatója. 2019-ben összességében hét bemutatót tűzünk műsorra, köztükkortárs és klasszikus mű, valamint népmese és zenés előadás is lesz, amit hét rendező visz majd színre.

Archív fotóArchív fotó

Nagy szeretettel várjuk a jövő évben is hűséges nézőinket a Papa-mama-gyerekekcsaládi hétvégeinkre, hétközben pedig az óvodák-iskolák szervezett csoportjait. Az országos meghívásokon túl vendégszerepelünkmajd a határon túli Partiumban is, Nagyváradon, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Szatmárnémetiben. Folyamatban van az EFOP pályázatunk, ami sok hátrányos helyzetű Veszprém megyei gyerek számára jelent egyedi alkalmat a bábszínházi élmény megtapasztalására.

Mindannyian tapasztalatokat gyűjtünk, gyerekek, felnőttek, színházban vagy az élet bármely területén. Legyen a 2019-es év egy közös tapasztalás kezdete, amely előrelendít minden veszprémit egy közös cél elérése érdekében, mindezt egységben, szeretetben, boldogságban.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Hamlet a Pannon Várszínházban
Hamlet a Pannon Várszínházban
Shakespeare egyik legismertebb drámáját, a dán királyfi történetét állította színpadra a Pannon Várszínház, Vándorfi László rendezésében.
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író járt Veszprémben - villáminterjú
Egressy Zoltán, József Attila-díjas író, költő vendégeskedett január végén a Veszprémi Egyetemi Színpad beszélgetősorozatának első állomásán. A rendezvény az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében zajlott, ahol egyfelől a szintén író Bozsik Péter, valamint Szabó B. Eszter, egyetemi hallgató kérdezte. A társalgást a szomszédos Író Deákban folytattuk…
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
A 72 évesen elhunyt színész egy időben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának is tagja volt.
Az élet tényleg csodaszép
Az élet tényleg csodaszép
George Bailey Az élet csodaszép című klasszikus végén megtanulja, hogy bármilyen csapás is ér minket, az életet meg kell becsülni. A Pannon Várszínházban rádiójátékként debütált előadás látássérült nézőjével beszélgetve pedig azt is eszünkbe véshetjük, hogy mindig legyünk nyitottak.
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
A magyar kultúra napja - Kiállításokkal, koncerttel, szabadtéri színházi programmal készülnek Veszprémben
Kiállításokkal, koncerttel és szabadtéri színházi produkciókkal készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben. Balatonfüreddel kulturális együttműködési megállapodást ír alá Veszprém.
2020. február 24. // Mátyás névnap