2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

A kórház gyermekosztályát támogatja Charlie és a Füred Dixieland Band

2019. január 14. 4:00
Közös jótékonysági koncertre készül a Füred Dixieland Band és Charlie január 23-án a Hangvillában a Csolnoky kórház gyermekosztályán gyógyuló kis betegek szüleinek kényelmesebb elhelyezésére a Rotary Club Balatonfüred-Veszprémmel összefogva.

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém tevékenységének fókuszában mindig a gyerekek és az idősek támogatása állt, a közel két éves klub pedig emellett az idén az egészség megőrzésére és az egészségügy megsegítésére szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni – mondta el Hartmann Péter alapító elnök a jótékonysági gála hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján. Korábban ennek fejében adományoztak közel kétmillió forintot futónapjuk alkalmával, melyet szeretnének a jövőben akár egy jótékonysági félmaratonná kiterjeszteni, ezúttal pedig a beteg gyerekeket és szüleiket szeretnék segíteni.

Dávid Gyula, Hartmann PéterDávid Gyula, Hartmann Péter

Dr. Dávid Gyula, a Csolnoky kórház főigazgatója szerint nagyon fontos ez a nemes szándék, hiszen minden támogatás elismerése a munkájuknak. Emellett természetesen az adományok gyakorlati segítséget is jelentenek abban, hogy még jobban tudják ellátni a feladataikat és adott esetben pótolják a hiányokat.

Utóbbiról szerencsére nincs szó a gyermekek ellátása esetében: dr. Szabó Éva főorvos szerint folyamatos támogatást élvez a gyerekosztály, s ha esetleg valamilyen hiány mégis felmerült volna, azt mindig meg tudta oldani a kórház vagy a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány. Az épület ugyanakkor, amelyben a gyermekosztály is helyet kapott, már építésekor, 1994-ben sem felelt meg teljesen az elvárt komfortszintnek, és ez ma is így van. „A célunk, hogy ezen javítsunk és kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük a gyermekek és szüleik elszállásolását” – jelentette ki a főorvos.

Szabó ÉvaSzabó Éva

Jelenleg három lehetőség van, ha a szülők szeretnének éjszakára bent maradni beteg gyermekeikkel a kórházban: amennyiben van elég szabad betegágy, ezeken tudnak aludni, ha nincs, akkor a gyermekükkel együtt osztoznak az ágyon, vagy esetleg kempingágyon, matracon tudnak éjszakázni. Ez azonban egy kicsit szedett-vedett megoldás, ráadásul jelenleg nincs olyan hely, ahol a kempingágyakat tárolni lehetne nappal. Ehelyett a kórház olyan mobilizálható ágyakban gondolkodik, amelyeket egymásba lehetne helyezni – ehhez keresnek most vállalkozót, illetve anyagi fedezetet, amiből megvalósítható lenne kb. 20 ágy legyártása.

Dervalics RóbertDervalics Róbert

Ha szeretné támogatni őket ebben, azt megtehetji a Rotary Club valamint a Füred Dixieland Band és Charlie közös koncertjén. A zenekar nem először áll ki jó ügyek mellett: ez már a harmadik lesz a hagyományos év eleji jótékonysági koncertjük sorában, vezetőjük, Dervalics Róbert szerint pedig óriási megtiszteltetés számukra, hogy mindezt a Hangvillában tehetik meg. „Ez egy csodálatos lehetőség arra, hogy a két város között karitatív és kulturális hidat képezzünk”- jelentette ki.

A január 23-án 19 órakor kezdődő „A zene gyógyít” című koncerten nem egyedül lép fel a Füred Dixieland Band: ezúttal Charlie-val adnak elő klasszikus Charlie-dalokat és jazz-részleteket, többek között Louis Armstrongtól is. A koncertre három kategóriában válthatók támogatói jegyek a Hangvilla jegypénztárában: 3500, 6000 és 10000 forint értékben.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
Az otthonokban és irodákban elhelyezett cserepes növények nem javítják hatékonyan a levegőminőséget - állapították meg a philadelphiai Drexel Egyetem kutatói, akik több évtizednyi kutatási eredményt átvizsgálva jutottak arra a megállapításra, hogy egy egyszerű szellőztetés messze túlszárnyalja a szobanövények teljesítményét, ha a beltéri levegő megtisztításáról van szó.
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Akár évente többször is megszülethet bennünk az elhatározás, hogy jövő héttől elkezdünk sportolni. A futás, otthoni edzések, online aerobic programok és a közeli termek kínálata között kalandozva gyakori jelenség, hogy nehezen találjuk meg “az igazit”. Németh Anita kipróbálta, megszerette és most meg is mutatja a sportot, amitől még egy költözés után sem tudott elszakadni, ezért inkább házhoz hozta.
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap