2020. október 31.
//
Farkas névnap

Közlekedjünk óvatosan!

2019. január 23. 8:25
VKSZ Zrt.
Hókásásak, latyakosak a városi utak az éjszaka hullott nagyobb mennyiségű hó miatt.

A „VKSZ” Zrt. korábbi évek gyakorlatának megfelelően téli hóügyeleti rendszert működtet a téli időjárási viszonyokban is zavartalan és balesetmentes városi közlekedés biztosítása érdekében. Az útfelületeket városszerte oldott sóval, a mára leesett nagyobb mennyiségű hó miatt tolólapozással, a meredek mellékutakat és a járdákat pedig bazaltzúzalék kiszórásával teszik járhatóvá.

Fontos, hogy első körben mindig a főközlekedési utakat tisztítják meg, a buszútvonalakat, valamint a rendőrség, mentők és a tűzoltóság számára biztosítanak járhatóságot. A második kategóriába tartoznak a meredek mellékutcák, itt az előzőkhöz hasonlóan hótolást és síkosságmentesítést is végeznek. A harmadik kategóriába az egyéb mellékutcák tartoznak, ahová csak akkor mennek be, ha az előző területeken végeztek, ill. a hóréteg vastagsága már eléri az 5-8 centimétert. Forgalomtól elzárt területeken és magánutakon nem végeznek síkosságmentesítést.

A magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok vagy az ingatlan üzemeltető feladata, mely munkákra a városi közlekedés egyöntetű biztonsága szempontjából szintén nagy szükség van.

A munkát jelenleg is ütemezetten, a teljes eszközpark készültségbe helyezésével - öt tolólappal és szóróadapterrel felszerelt gépjárművel, hét tolólappal és szóradapterrel felszerelt, járdatakarító kistraktorral -, ötvennél több kollégával valamint megerősített irányító személyzettel végzik. Az időjárás-előrejelzésben az interneten közzétett radarképeket figyelik, melyek folyamatosan frissülnek, emellett a Vmeteo is rendszeres hírlevélben tájékoztat az aktuális és várható időjárási helyzetről.

Az időjárási és útviszonyokról való tájékozódást ajánlják az utakra indulóknak is, ill. azt, hogy vigyázzanak, figyeljenek egymásra, úgy ugyanis nagyobb valószínűséggel kerülhetők el az ilyenkor gyakrabban előforduló kellemetlenségek!

vehir.hu

További cikkek

8 dolog, ami jól jöhet, ha télen autóba ülünk
8 dolog, ami jól jöhet, ha télen autóba ülünk
Az első és legfontosabb persze a téligumi – de reméljük, ezt mondani sem kell, és január közepén már senki nem merészkedik nyári abroncsokkal az utakra.
Légtömeg csere
Légtömeg csere
VIDEO: Veszprémben járt a tél
VIDEO: Veszprémben járt a tél
A hétvégén Veszprémet is elérte a havazás, a város fehérbe öltözött.
A hétvégén már megmarad a hó, körültekintően közlekedjen
A hétvégén már megmarad a hó, körültekintően közlekedjen
A meteorológiai előrejelzések a hétvégére igazi téli időjárást, és megmaradó havat jósolnak. A biztonságos közlekedés érdekében fontos gépjárműve állapota, téli felkészítettsége és a közlekedésben részt vevők óvatossága, körültekintő magatartása is - figyelmeztet közleményében a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
ÓNOS ESŐ ÉRKEZHET
ÓNOS ESŐ ÉRKEZHET
Az előrejelzések alapján Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap estétől hétfő reggelig kisebb mennyiségű ónos eső hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a síkosságmentesítési munkákon, de a közlekedőknek érdemes lesz fokozott óvatossággal vezetniük az ónos esővel érintett területeken. A közlekedők lassabb haladásra készülhetnek, mivel az ónos eső a hétfő reggeli csúcsforgalmak idején is eshet.