2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Megújul a Jutasi úti orvosi rendelő

2019. január 23. 13:28
Május elejére több mint 70 millió forintból újul meg a gyermekorvosi ellátást biztosító orvosi rendelő, mely része a veszprémi rendelőfelújítási sorozatnak.

Már javában zajlanak a munkálatok a Jutasi út 59. szám alatt álló orvosi rendelő helyszínén. A tervek szerint május elejére egy teljesen új rendelő várja majd a házi gyermekorvosi ellátást biztosító doktorokat, és a hozzájuk érkező betegeket. A beruházásra a korszerűtlen energetikai kialakítás miatt van szükség. Az önkormányzat vállalta, hogy 72 millió forintos TOP-os beruházással a komplett belső épületrészt megújítja.

A munkák során a belső gépészeti vezetékezés, a fűtési hőleadók, a használati melegvíz rendszer, valamint a villamos vezetékek, lámpatestek korszerűsítése megtörténik. Építészeti szempontból a projektarányos akadálymentesítés mellett a belső padló- és falburkolatok, belső nyílászárók cseréje, esztétikai javítások és felületképzési munkák valósulnak meg – mondta sajtótájékoztató keretében szerda délelőtt a felújítást végző Min-Tech Kft. felelős műszaki vezetője, Nagy Zoltán.

A kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezetőA kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezető

Brányi Mária alpolgármester szerint a rendelő megújítása egy újabb mérföldkő abban a felújítási sorozatban, melynek során veszprémi, kádártai és gyulafirátóti orvosi rendelők újulnak meg. Emlékeztetett, az előző évben a Kabay utcában és az előbb említett két városrészben, valamint az SZTK-ban hajtottak végre rekonstrukciókat.

A mostani munkálatokkal azonban nem áll meg az orvosi rendelők megújítása, ugyanis a jövőben az Ördögárok utcai, a Cserhát lakótelepi és a Vilonyai úti rendelőket újítják fel TOP-os pénzből, így Veszprémben „biztosított lesz az alapellátást nyújtó intézmények megfelelő műszaki háttere”- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
Az otthonokban és irodákban elhelyezett cserepes növények nem javítják hatékonyan a levegőminőséget - állapították meg a philadelphiai Drexel Egyetem kutatói, akik több évtizednyi kutatási eredményt átvizsgálva jutottak arra a megállapításra, hogy egy egyszerű szellőztetés messze túlszárnyalja a szobanövények teljesítményét, ha a beltéri levegő megtisztításáról van szó.
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Akár évente többször is megszülethet bennünk az elhatározás, hogy jövő héttől elkezdünk sportolni. A futás, otthoni edzések, online aerobic programok és a közeli termek kínálata között kalandozva gyakori jelenség, hogy nehezen találjuk meg “az igazit”. Németh Anita kipróbálta, megszerette és most meg is mutatja a sportot, amitől még egy költözés után sem tudott elszakadni, ezért inkább házhoz hozta.
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap