Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C
2024. október 26. Dömötör
Veszprém
10°C

LECSAPOTT AZ ÓNOS ESŐ

2019. január 28. 8:22
Narancs riasztást adtak ki Veszprém környékére az ónos eső miatt.

Narancs riasztást adott ki megyénkre az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn. Riasztásukban azt írták: kiemelten a reggeli órákban lehet nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben, valamint Veszprém és Nógrád egyes részein.

A VMeteo.hu előrejelzése szerint a reggeli ónos esőt később eső váltja, majd a magasban várható hideg hatására előbb havas eső, végül havazás várható. Délután megélénkül az északnyugati szél, ekkor 2°C-ot mérhetünk, este 0°C várható.

Az ónos eső miatt balesetek is történtek hétfőn. Kora reggel árokba hajtott egy kamion a 8-as főútról, a Herend és Városlőd közötti szakaszon. Az első hírek szerint az eset során senki nem sérült meg.

Nem sokkal később árokba csúszott és az oldalára borult egy kisteherautó a 83-as főúton, Városlőd és Farkasgyepű között. A baleset helyszínére az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az autóban egy ember utazott, akik az első hírek szerint nem sérült meg.

Ami a folytatást illeti, a VMeteo szerint kedden felszakadozik a felhőzet, csapadék nem valószínű. A mérsékelt északnyugati szelet élénk széllökések kísérhetik. Kedden reggel és este -1°C, napközben 3°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Szerdától is marad a változékony időjárás, frontátvonulások nyomán érkezik csapadék és élénkül meg a légmozgás nagyjából 36 óránként. A hétvégéig kevéssel a sokéves átlag felett alakulnak a hőmérsékleti értékek.

FRISS (9:45) - Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csúszott egy üdítőitalokat szállító kamion hétfő délelőtt Veszprém megyében, az Ajka és Úrkút közötti úton. A balesethez Ajkáról riasztották a hivatásos tűzoltókat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.