Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő

2019. február 5. 16:06
Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt és gyermek háziorvosi praxis valamint védőnői szolgálat is működik.

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg. Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermek háziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.

Nyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatotNyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatot

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség. A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségeket megcserélték, az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából. Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is bontották, cserélték, modernizálták.

Kulturált körülmények között várakozhatnak a betegekKulturált körülmények között várakozhatnak a betegek

Megoldódott a parkolás kérdése is: az épület mellett újonnan térkövezett területen kulturált körülmények között lehet letenni az autókat, természetesen akadálymentes parkolóhelyet is találunk az egészségügyi intézménynél.

Parkolni is lehet az épület mellettParkolni is lehet az épület mellett

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka. Az épületet kedd délután Brányi Mária alpolgármester, Czaun János a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adták át az orvosoknak és a lakosságnak.

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó TamásCziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó Tamás

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.