2019. október 23. // Gyöngyi névnap

Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő

2019. február 5. 16:06
Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt és gyermek háziorvosi praxis valamint védőnői szolgálat is működik.

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg. Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermek háziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.

Nyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatotNyílászárókat cseréltek, szigeteltétk a homlokzatot

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség. A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségeket megcserélték, az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából. Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is bontották, cserélték, modernizálták.

Kulturált körülmények között várakozhatnak a betegekKulturált körülmények között várakozhatnak a betegek

Megoldódott a parkolás kérdése is: az épület mellett újonnan térkövezett területen kulturált körülmények között lehet letenni az autókat, természetesen akadálymentes parkolóhelyet is találunk az egészségügyi intézménynél.

Parkolni is lehet az épület mellettParkolni is lehet az épület mellett

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka. Az épületet kedd délután Brányi Mária alpolgármester, Czaun János a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adták át az orvosoknak és a lakosságnak.

Cziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó TamásCziráki Zsolt, Czaun János, Brányi Mária, dr. Dékán Annamária és dr. Szabó Tamás

Söge
Domján Attila

További cikkek

Rosszullétet okozhat az elfogyasztott dekortök
Rosszullétet okozhat az elfogyasztott dekortök
Egyre népszerűbb ősszel a sütőtökfogyasztás és október végén a halloween-tök faragása, ugyanakkor míg az előbbiek finom csemegék, addig a dekorációs célra szánt tökök közül nem mindegyik ehető és már kis mennyiségben is komoly rosszullétet okozhatnak.
Egészség, életmentés, új esély az aulában
Egészség, életmentés, új esély az aulában
Új névvel, ám a régi nemes célt szem előtt tartva rendezték meg a véradónapot a Pannon Egyetem aulájában szombaton.
Az ételek hatása hormonháztartásodra
Az ételek hatása hormonháztartásodra
A hormonháztartásod igen érzékenyen befolyásolja a tested működését, már kisebb hormonszint eltérés is hatalmas változást okozhat szervezetedben.
Sejtkutatásért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat
Sejtkutatásért hárman kapják az orvosi Nobel-díjat
A sejtkutatás területén elért eredményeiért két amerikai és egy brit tudós, William Kaelin, Gregg Semenza és Peter Ratcliffe kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.
Lakossági visszajelzéseket is figyelembevevő egészségügyi alapellátást alakítana ki az ellenzéki összefogás
Lakossági visszajelzéseket is figyelembevevő egészségügyi alapellátást alakítana ki az ellenzéki összefogás
Az ellenzéki összefogás szerint változásokra és működő egészségügyi koncepcióra van szükség a minőségi betegellátáshoz.
2019. október 23. // Gyöngyi névnap