2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Akik mások megsegítését választották hivatásuknak

2019. február 19. 11:33
Dicsérő okleveleket adtak át a Csolnoky Ferenc Kórházban a magyar ápolók napja alkalmából.

Immár ötödik alkalommal ünneplik Kossuth Zsuzsanna – az első magyar főápoló – születésének napján az ország egészségügyi intézményeiben a magyar ápolók napját. Ezen a napon a betegek érdekében végzett gyógyító, ápoló, gondozó munkát nemcsak szóval, de tettekkel is elismerik.

Az ünnepélyen Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket: hálájába belefogalmazta saját személyes történetét is, mely szerint két fia is a veszprémi kórházban jött a világra, ahol

csupa szeretettel és empátiával vették körül őket.

Örömmel köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját, és azt, hogy az emberek megsegítését választották hivatásnak.

Az okleveleket Egresi Józsefné és dr. Dávid Gyula főigazgató adta át. Az elismerő oklevél mellé meghívást kaptak a Debrecenben megrendezésendő Szakdolgozók Országos Kongresszusára.

Az eseményen a Padányi Katolikus Iskola szakgimnáziumi osztálya adott műsort.

Díjazottak:

Krajnyák Beáta
Fejes Istvánné
Bíró Ildikó
Varga Győzőné
Molnárné Kenyeres Annamária
Zenyikné Hanák Zsuzsanna
Piros Anita
Gácserné Varga Margit
Kiss Ida
Horváth Lajos

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
A szobanövények nem javítják hatékonyan a beltéri levegőminőséget
Az otthonokban és irodákban elhelyezett cserepes növények nem javítják hatékonyan a levegőminőséget - állapították meg a philadelphiai Drexel Egyetem kutatói, akik több évtizednyi kutatási eredményt átvizsgálva jutottak arra a megállapításra, hogy egy egyszerű szellőztetés messze túlszárnyalja a szobanövények teljesítményét, ha a beltéri levegő megtisztításáról van szó.
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő héten érkezik az influenza elleni védőoltás
A jövő hét végén már a patikákban lesz az influenza elleni oltóanyag, a rizikócsoportba tartozók és a 60 év felettiek számára az 1,3 millió adag ingyenes vakcina már elérhető - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Amikor az időhiány már nem kifogás: a mozgás mindenkié
Akár évente többször is megszülethet bennünk az elhatározás, hogy jövő héttől elkezdünk sportolni. A futás, otthoni edzések, online aerobic programok és a közeli termek kínálata között kalandozva gyakori jelenség, hogy nehezen találjuk meg “az igazit”. Németh Anita kipróbálta, megszerette és most meg is mutatja a sportot, amitől még egy költözés után sem tudott elszakadni, ezért inkább házhoz hozta.
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeres kávézás jótékony hatással lehet az egészségre
A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap