2022. június 26.
//
János névnap

Veszprém volt a megyebál díszvendége

2019. február 23. 3:00
Veszprém városa volt a díszvendége az idei megyebálnak, amit szombat este rendeztek meg a Megyeházán.

A bál házigazdája, Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: fontos ragaszkodnunk a közösségeket építő hagyományokhoz, mint amilyen a megyebál is, amit jelenlegi formájában ötödik alkalommal rendeztek meg.

A megyebál újkori hagyományai közé tartozik, hogy minden évben más Veszprém megyei település az esemény díszvendége – ezúttal Veszprém megyei jogú várost képviselhette polgármestere, Porga Gyula, aki pohárköszöntőjében is jelezte: a város olyan kulturális kínálattal érkezett a bálra, ami Veszprém sokszínűségét is hűen bemutatja. A tánczenét szolgáltató Rulett zenekar mellett rövid műsorral készült ugyanis a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a Bonita Sporttánc Egyesület és a Veszprémi Petőfi Színház, a díszvacsora zenei aláfestéséről pedig a Kapitány Vonósnégyes gondoskodott.

Dr. Navracsics Tibor uniós biztos, az esemény fővédnöke felhívta a jelenlévők figyelmét a felelősségvállalás fontosságra. Mint fogalmazott, sajnálatos módon negatív felhangja lett az „elit” szónak, pedig annak, hogy valaki az elit tagjává válhasson, elengedhetetlen feltétele, hogy több felelősséget vállaljon, többet dolgozzon az átlagembernél.

Rámutatott: a történelemkönyveket olvasva minden egyértelműnek és magától értetődőnek tűnik, azonban fontos felismernünk, hogy a történelem minden döntését emberek hozták. Akik dönthettek volna másként, lehettek volna hanyagabbak, vállalhattak volna kevesebb felelősséget, és akkor minden másként történt volna. Navracsics szerint ma a történelem legszebb korszakát éljük, felelősséget kell vállalnunk, hogy Veszprém – a megye és a város – ezt valóban ekként élje meg.

Az est során tombolasorsolást is rendeztek, melynek bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlották fel.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.
Mit lehetne kezdeni a belvárosi prérivel?
Mit lehetne kezdeni a belvárosi prérivel?
A Balaton bútorgyár egykori területe évek óta üresen áll a belvárosban. Az önkormányzat rövid távon parkolóként és rendezvényhelyszínként használná a 2023-as ünnepi évben, az ezt követő időszak fejlesztési tervei pedig még formálódnak. 2020-ban Szabó Bence akkori végzős építész hallgató diplomamunkájában felvázolt egy koncepciót.
Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain
Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain
A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre az ország számos pontjáról, továbbá ezentúl a Balatonfüred és Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a Tihanybusz nevet és logót viselik - közölte a MÁV-Volán-csoport.