Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém volt a megyebál díszvendége

2019. február 23. 3:00
Veszprém városa volt a díszvendége az idei megyebálnak, amit szombat este rendeztek meg a Megyeházán.

A bál házigazdája, Polgárdi Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva: fontos ragaszkodnunk a közösségeket építő hagyományokhoz, mint amilyen a megyebál is, amit jelenlegi formájában ötödik alkalommal rendeztek meg.

A megyebál újkori hagyományai közé tartozik, hogy minden évben más Veszprém megyei település az esemény díszvendége – ezúttal Veszprém megyei jogú várost képviselhette polgármestere, Porga Gyula, aki pohárköszöntőjében is jelezte: a város olyan kulturális kínálattal érkezett a bálra, ami Veszprém sokszínűségét is hűen bemutatja. A tánczenét szolgáltató Rulett zenekar mellett rövid műsorral készült ugyanis a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a Bonita Sporttánc Egyesület és a Veszprémi Petőfi Színház, a díszvacsora zenei aláfestéséről pedig a Kapitány Vonósnégyes gondoskodott.

Dr. Navracsics Tibor uniós biztos, az esemény fővédnöke felhívta a jelenlévők figyelmét a felelősségvállalás fontosságra. Mint fogalmazott, sajnálatos módon negatív felhangja lett az „elit” szónak, pedig annak, hogy valaki az elit tagjává válhasson, elengedhetetlen feltétele, hogy több felelősséget vállaljon, többet dolgozzon az átlagembernél.

Rámutatott: a történelemkönyveket olvasva minden egyértelműnek és magától értetődőnek tűnik, azonban fontos felismernünk, hogy a történelem minden döntését emberek hozták. Akik dönthettek volna másként, lehettek volna hanyagabbak, vállalhattak volna kevesebb felelősséget, és akkor minden másként történt volna. Navracsics szerint ma a történelem legszebb korszakát éljük, felelősséget kell vállalnunk, hogy Veszprém – a megye és a város – ezt valóban ekként élje meg.

Az est során tombolasorsolást is rendeztek, melynek bevételét jótékony célra, a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány támogatására ajánlották fel.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
A fejlesztő foglalkozás ablak a világra A fejlesztő foglalkozás ablak a világra Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.   tegnap 20:09 Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sigyn kapitányát Vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Jurij C.-t, a Hableány katasztrófáját okozó Viking Sigyn kapitányát kedden Budapesten. Az ítélet nem jogerős. tegnap 10:34 Megvan Magyarország kórképe Megvan Magyarország kórképe Alig tíz hónappal a felmérés után már közzé is tette a KSH a részletes népszámlálási adatokat. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen helyzetben van jelenleg az a 9,6 millió ember, amit magyar társadalomnak hívnak. tegnap 10:32 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. tegnap 14:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.