Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Napirend előtt: a reptéri terület Veszprém jövőjének kulcsa

2019. február 28. 9:50
A város érdeke, hogy a szentkirályszabadjai reptéri terület fejlesztését napirenden tartsák- mondta Porga Gyula polgármester a februári közgyűlésen.

A csütörtök délelőtti februári közgyűlésre mindössze egy napirend előtti interpellációt és két kérdést nyújtottak be a képviselők.

Az interpellációt Hartmann Ferenc, az MSZP-DK-P frakcióvezetője intézte a polgármesterhez. A képviselő az után érdeklődött, hogy milyen jövőt tervez Veszprém városa a szentkirályszabadjai reptérnek.

A magyar kormány repülőtér kialakítása, ipari,-logisztikai,- tudományos park létesítése és az ezekhez kapcsolódó kommunális,- szolgáltató létesítmények megvalósítása céljából térítésmentesen átadta a veszprém-szentkirályszabadjai repülőtér területét a két önkormányzatnak. A repülőtér hasznosítása a befektető hibájából hosszú időre meghiúsult, de jogerős bírósági ítélet révén az önkormányzatok visszakapták a területet-mondta. Hartmann szerint többet kellene foglalkozni a hasznosítással.

Porga Gyula polgármester válaszában kiemelte, nem visszakapták, hanem visszavették a területet a korábbi tulajdonostól. Jelenleg egy hosszú per utolsó fázisa zajlik a birtoklással kapcsolatban.

A jövőről úgy nyilatkozott, fontos lokációról van szó, hisz nem véletlenül vett az önkormányzat 2011-ben a reptér mellett 20 hektárt. A kormány is kiemelt fejlesztési területté nyilvánította.

Itt jelenleg egy logisztikai központ építése zajlik, az egykori orosz laktanya, a „szellemváros” területére pedig jelentős beruházásokat tervez egy befektető.

A reptér melletti terület a város jövőjének egyik kulcsa, ezért érdek, hogy a fejlesztését folyamatosan napirenden tartsák. Akár államilag, akár magánvállalkozók bevonásával-válaszolta.

A Jobbikból nemrég kilépő, jelenleg független Forgóné Kelemen Judit a Harmat utca és a Dózsa György utca kereszteződésében található szeméthegy sorsáról kérdezett.

A Harmat utcai ingatlan és a mögötte lévő terület tele van oda hordott hulladékkal. Erről egy fotót is mellékelt a közgyűlés számára.

Fotó: Forgóné Kelemen JuditFotó: Forgóné Kelemen Judit

Porga Gyula elmondta, a VKSZ Zrt. munkatársai többé-kevésbé már elszállították a közterületre is jutó hulladék egy részét. 2017-ben a jegyző környezetvédelmi eljárást indított a lakók ellen, 2019 februárjában pedig a Járási Hivatal szólította fel a tulajdonosokat, hogy szüntessék meg a jelenlegi helyzetet.

Gerstmár Ferenc (LMP) azt kérdezte, mik a tapasztalatok arról a 2017-es Veszprémi Holdsugár Programról, melynek lényege, hogy a lakótelepeken csoportokba verődve, vagy magányosan csellengő fiatalok a hétvégi, péntek és/vagy szombat estéket 18 órától 24 óráig sporttal vagy más egyéb foglalkozással töltsék el kulturált környezetben.

-A megvalósítást segítő Veszprémi Családsegítő Szolgálat tapasztalatai jók, számos programot szerveztek, idén pedig egy hasonló programot indítanak el, de nagyobb volumenben, hisz az érdeklődés alapján ez indokolt-mondta válaszában a polgármester.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.