Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Révész Sándor és a törvényei

2019. március 8. 4:00 // Forrás: WMN.hu zacc.cafeblogg.hu
Hogyan képzeljük el egy rocklegenda életét? Reggel felkel, elvégzi a szokásos napi teendőket, mint minden átlagos ember, aztán egy kis gyakorlás az esti koncertre, majd mehet élesben? Révész Sándornak ennél bizonyára érdekesebben telnek a napjai. Ahogy fogalmazta: „Naponta 25-30 kilométert gyalogolok. Gyönyörködöm a természetben, imádkozom, beszélgetek a Teremtővel.”

Révész Sándor a Veszprémi Petőfi Színházban ad koncertet március nyolcadikán, pénteken. De nézzük, mi rejlik a sok dal mögött! Hogyan jut el egy otthonról kitagadott kisgyermek a világot jelentő deszkákra?

„Fiam, ha ma este elmész erre a próbára, akkor már ne is gyere haza!”

– mondta neki édesanyja, amikor Sanyi, Póka Egon – az egyik legnagyobb basszusgitárosunk – zenekari próbájára ment. Anyja nem tágított a kijelentése felől, így az ekkor 15 éves Révész több mint két évig Póka Egonék családi közegében lakott.

reveszsandor.hureveszsandor.hu

1976 szeptemberében nagypapája azzal ébresztette, hogy édesanyja vonat elé vetette magát, így a hatodik öngyilkossági kísérlet után, elhunyt. Révész Sándor, fájdalmát a következő dalban örökítette meg:

Révész Sándor nemcsak Magyarország színpadait hódította, elsőként a Generállal, majd a Piramis együttessel, de utóbbi felbomlását éppen az NDK-s turnéjuk utolsó állomásán jelentette be angol nyelven. A „nagy szakítással” pedig

valami új dolog kezdődött meg az énekes életében:

Lehetőséget kapott, hogy egy luxushajón énekelhessen. Rengeteg pénzt keresett és miközben harmincöt országot bejárt, mélyebben elmerült a spiritualitásban.

„A gyönyörű út emlékét azóta is szívemben őrzöm. Elmentem és nagyon kiszellőztettem a fejemet, szinte mindent kirostáltam belőle. Miután hazajöttem, vettem magamnak egy tanyát, és elköltöztem 200 km-re Budapesttől. Ez egy olyan sorsláncolat volt az életemben, aminek egyetlen láncszemét sem bírálnám felül utólag és nem tennék semmit másként.

Csak így tudtam saját magam megőrizni."

-nyilatkozta az út után.

https://www.youtube.com/watch?v=crzTwjHSSNI

Révész Sándor az elmúlt időkben a könyvek mellett a természetet és a csöndet tartja a világ legnagyobb tanítómesterének. Hitét megőrizte a mai napig, sőt úgy véli,

elmélyültebben képes a szeretetre.

wikipediawikipedia

Több mint tíz éve nem eszik húst, és nagyon figyel környezetén kívül saját magára is. Tornázik, rengeteget sétál az erdőben, koncertezik, éli az életét a saját törvényei szerint.

Szabó Eszter
további cikkek
Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… tegnap 15:10 Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap este (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 96. Oscar-díjátadó gálát. Idén ismét lehet magyar díjazott: Mihalek Zsuzsa, aki a Szegény párák című film berendezőjeként kaphatja meg a szobrot. 2024. március 6. 13:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.