2019. május 22., szerda
Júlia, Rita névnap

Megjelent az Ecoport magazin tizenhatodik száma

A nyomtatott és online formában is elérhető, nemrégiben megújult lap címlapján ezúttal dr. Berzsenyi Miklós, a veszprémi illetőségű Controlsoft Automatika Kft. ügyvezetője szerepel.

Berzsenyi Miklós mélyen hisz abban, hogy a jövő legfontosabb alapköve az innováció. Egy olyan cég vezetőjétől, mely kezdetektől fogva, már a 90-es években ipar 4.0 megoldásokra törekedett és az automatizációra helyezte a hangsúlyt, nem is várunk más attitűdöt. A 27 éve működő, családi alapokon nyugvó vállalkozás sikerének titka ugyanakkor nemcsak az újdonság keresésében, hanem a nyitottságban, a kemény csapatmunkában és a magukba vetett hitben is rejlik – nagyinterjúnkban is ezek mentén beszélgettünk.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

Nem csak a jelen karizmatikus személyiségeitől tanulhatunk ugyanakkor. Tudták, hogy Zrínyi Miklós például kiválóan értett a hálózatépítéshez is? Bizony. Ennek köszönhetően pedig egyre magasabbra sikerült kapaszkodnia, persze sosem felejtve el a valódi célt: biztonságos környezetet teremteni a családnak és a hazának.

Zrínyihez hasonlóan ugyancsak egy kicsit szokatlanabb helyről kaphatunk gazdasági tanácsokat, méghozzá a galériákból: világszerte egyre nagyobb trend, hogy a tehetős üzletemberek a művészetbe fektetik a pénzüket. Persze van, akit csupán az alkotások szeretete vonz, kétségtelen azonban az is, hogy egy Picassoba vagy Bak Imre festménybe helyezni a tőkénket egyáltalán nem rossz döntés manapság. Fenyvesi Áron művészettörténésszel, az acb Galéria vezető kurátorával beszélgettünk többek között arról, mit kell tudnia annak, aki műgyűjtésre adja a fejét.

trsnds.comtrsnds.com

S ha már üzlet, valószínűleg minden sportrajongót érdekel, valójában mekkora biznisz a Forma-1. Kívülről nézve nagy, de minden szinten megállja a helyét ez a megállapítás? Ennek jártunk utána Tempó rovatunkban.

Itt a tavasz, közeledik a nyár, és egyre többen vágyunk felfedezni új tájakat. Puskás Dániellel egészen Izlandig, majd onnan Ázsiába repülhetünk – a kint élő fiatal hobbifotóssal a szigetországról, ázsiai kalandokról és felismerésekről, fotózásról és a komfortzóna elhagyásáról beszélgettünk.

Ahhoz is egy kicsit ki kell lépni a komfortzónánkból, hogy mondjuk repülő helyett egy lakóautóval induljunk útnak – ám mennyivel izgalmasabb így körbecsavarogni a világot! Jártunk Ibizán is Sárdi Gergellyel, azaz a Truesounds csapat tagjával, Gregory S-el, aki Djként ma már a bulisziget legmenőbb klubjaiban pörgeti fel a tömeget zenéivel, de a tavaszhoz kapcsolódva a böjt kérdésére is kitértünk.

Fotó: Kevin Schmid/UnsplashFotó: Kevin Schmid/Unsplash

Ajánlunk egy remek új veszprémi bistrot is, ismét környezettudatosságra szólítjuk fel az olvasókat, és persze készültünk még pár izgalmas témával. A részletek olvashatók a legfrissebb Ecoport magazin hasábjain nyomtatott formában vagy online a www.ecoportmagazin.hu oldalon.