2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

“Te(is)Szedd” a városért!

2019. március 22. 17:56
A VKSZ Zrt. és a Cserhát Társaskör közösen tisztította meg a Völgyikút park területét péntek délután: az országos TeSzedd mozgalom hetén a város több pontján szemétszedési akciók zajlottak.

Köller Tamás a VKSZ Zrt. titkárságvezetője elmondta, hogy amikor két éve létrehozták a Városom Veszprém mozgalmat az volt a cél, hogy iránymutatást adjanak, illetve hogy olyan egymástól különálló megmozdulásokat, amelyek a város szépítését, jobbá tételét szolgálják támogassák és a mozgalommal egyfajta keretet adva, “összefogják” ezeket a kezdeményezéseket. A város megtisztítása, tisztántartása alapvető feladat: a VKSZ Zrt. minden évben részt vesz a TeSzedd! mozgalomban, segítve az önkénteseket.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár nyolcadik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Információ: http://szelektalok.hu/teszedd/#mi-az-a-teszedd

A Cserhát Társaskörhöz és a VKSZ Zrt.-hez csatlakozva a Táncsics Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, illetve a Séf Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola is jelentkezett, hogy közösen tehessenek egy jó célért: Veszprém szépítéséért.

A péntek délutáni szemétgyűjtési akcióban Némedi Lajos alpolgármester is részt vett, aki külön kiemelte, hogy fontosnak tartja a mozgalmat, hiszen Veszprém egy zöldfelületekben gazdag város, így kiemelten fontos odafigyelnünk a környezetünkre: “Veszprém egyik legszebb része a Völgyikút park a várral szemben, ezért igyekszünk megtisztítani, hogy mindenki egy kellemes, tiszta területre jöhessen kikapcsolódni.”

Köller Tamás hozzáfűzte, hogy a park egy rendben tartott terület, ám sajnos elszórt szemétből folyamatosan érkezik utánpótlás, amelyek megtalálására nem mindig elegendő a közszolgáltató szeme, ezért jól jön a segítség. A héten különböző helyszíneken több program is zajlott a város hulladékmentesítése érdekében: például a Benedek-hegy oldalának megtisztítása mellett a Házgyári út környékén is volt szemétgyűjtés.

A vasárnapig tartó TeSzedd! mozgalom idei veszprémi időpontjai közül még a szombaton 14 órakor kezdődő Dornyai Béla utcai akcióhoz lehet csatlakozni: http://szelektalok.hu/teszedd/#hol-szedjem

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.