2021. október 22.
//
Előd névnap

Több mint 2500-an szelték át az öbölt

2009. július 12. 21:07
tenyek.tv2.hu
A profiknál Verrasztó Dávid és Risztov Éva nyert. Pásztory Dóra paralimpikon úszó egy vak lánnyal összekötve úszta le a távot.

Vasárnap tartották meg az elhalasztott öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között. Szombaton az erős szél, és a hullámzás miatt nem tartották meg a versenyt. A víz most is hűvös volt, a szervezők szerint ezért legalább ezerrel kevesebben jöttek.

Így is több mint 2500-an vágtak neki a 2 és fél kilométeres távnak. 1921 óta a háborús évek kivételével, minden évben megrendezik az átúszást. Külön versenyt tartottak a profiknak, Verrasztó Dávid 38 perc alatt, míg a nőknél Risztov Éva 40 perc 15-el ért célba.

Kilenc óra után nem sokkal indult el az idei öbölátúszás. A Balaton még csak 21 fokos volt. Szombaton a nagy szél és hullámok miatt elhalasztották a versenyt. Az egy napos csúszás miatt jóval kevesebben jöttek el, körülbelül ezer embert vártak volna még. Így is 250-an próbálkoztak a három és fél kilométeres táv leúszásával.

A kijelölt pálya mellett több hajó horgonyzott, hogy azok, akik nem bírják, pihenhessenek. Akik jó erőben vannak, azok háromnegyed óra alatt teljesíthették a távot. Volt, aki, amikor végzett visszaúszott.

Az öbölátúszáson Pásztory Dóra paralimpikon úszó egy vak lánnyal, Hoffmann Ágnessel összekötve úszta le a távot. Két hét múlva Révfülöp és Balatonboglár között rendeznek Balaton átúszást.

vehir.hu