2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Veszprémben is közös polgármesterjelöltet állít a Jobbik-DK- Párbeszéd-MSZP-LMP tengely

Név még nincs, ám az biztos, hogy nem Kész Zoltánt, hanem önkormányzati tapasztalattal rendelkező embert indítanak a Fidesz ellen.

Közös sajtótájékoztatót tartott szerda délben Varga-Damm Andrea (Jobbik), Hartmann Ferenc (MSZP-DK-P), Mesterházy Attila (MSZP), Ungár Péter(LMP) és Varju László (DK) Veszprémben.

Az országos és helyi politikusok a várhatóan októberi polgármesterválasztáson való közös együttműködést jelentették be. Mint mondták, a pártok közös jelöltet is állítanak majd a Fidesz ellen, akit április 30-án jelentenek be hivatalosan.

Varju László, A Dk országgyűlési képviselője. A háttérben Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann FerencVarju László, A Dk országgyűlési képviselője. A háttérben Ungár Péter, Varga-Damm Andrea, Mesterházy Attila és Hartmann Ferenc

Hartmann Ferenc (MSZP-DK-P) újságírói kérdésre elmondta, egy jelentős önkormányzati tapasztalattal rendelkező embert indítanak, és így a korábban összefogást leginkább sürgető, a többek által megtippelt, jelenleg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Kész Zoltán nem lesz az ellenzék közös embere.

Kész a Népszavának azt nyilatkozta, "tárgyalnak a pártokkal, „talán csütörtökön többet tudok mondani.”

Információink szerint a sajtótájékoztatón is jelen lévő, a veszprémi önkormányzat LMP-s képviselője, Gerstmár Ferenc lehet a Jobbik-DK-Párbeszéd-MSZP-LMP közös jelöltje.

Utolsó frissítés: 15:35