2021. június 14.
//
Vazul névnap

Horváth Balázs emléktáblájánál koszorúz hétfőn a KDNP

2019. április 3. 16:27
A párt helyi szervezete a felavatás kétéves évfordulója alkalmából „az egyik legnagyobb veszprémi” emléktáblájánál koszorúz április 8-án. A KDNP két új Veszprém megyei református templom megépítését is támogatja.

Szerdai sajtótájékoztató keretében számolt be a KDNP helyi és megyei szervezete a pártot érintő legfontosabb kérdésekről.

Új elnök a városi szervezet élén

Weingartner József lett a KDNP Veszprém városi szervezetének megbízott elnöke- jelentette be Latorczai János, aki mostantól teljes egészében a megyei ügyekért felel majd. Weingartner megbízatása az őszi önkormányzati választásokig szól, addig igyekeznek kinevelni a következő elnököt, mondták.

Weingartner József és Latorczai János a szerdai sajtótájékoztatónWeingartner József és Latorczai János a szerdai sajtótájékoztatón

Herendi és balatonakarattyai templomépítést támogat a KDNP

Két új megyei református templom megépítését támogatja a Veszprém a Kereszténységért Alapítvánnyal összefogva a KDNP. Az állami pénzből felépítendő református templomok megépítéséhez más szervezetek is hozzájárulnak, melyek a tervek szerint még az idén elkészülnek. Veszprém megyében jelenleg nagyjából 150-160 templom található- mondta Latorczai János.

A herendi templom látványterveA herendi templom látványterve

Horváth Balázs emléktáblájánál koszorúz hétfőn a KDNP

A párt helyi szervezete a felavatás két éves évfordulója alkalmából „az egyik legnagyobb veszprémi” emléktáblájánál koszorúz április 8-án, az ünnepi beszédet Ovádi Péter parlamenti képviselő mondja. A 2017-ben Kövér László által felavatott emléktábla leleplezésénél több mint 250-en voltak jelen, remélik, hogy a hétfő 17 órakor kezdődő eseményen is szép számmal lesznek.


Kapcsolódó:

„Az igazat nem hamisítom, a hamisat nem igazítom" - vehir.hu

Emléktáblát avattak Dr. Horváth Balázs, az Antall-kormány első belügyminiszterének tiszteletére kedd délelőtt a várkapunál.


Latorczai és Weingartner a sajtótájékoztatón a Veszprém Tv kérdésére elmondta, a párt a megyében jelenleg 300 fős tagsággal rendelkezik, melynek nagyjából fele tartozik a Veszprém városi tagsághoz. Terveik szerint aktívan vesznek részt az őszi önkormányzati választásokon.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Továbbra is kérdéses, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az ellenzéki előválasztáson. A veszprémi DK-s politikus közösségi oldalán már többször jelezte, hogy demokratikus úton szeretné megmérettetni magát a többi ellenzéki jelölttel szemben, viszont az előválasztáson való részvétel feltételei miatt ez már nem csak az ő elhatározásán múlik.
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
Az ellenzéki előválasztás egyvalamire biztosan jó: az ellenzéki pártok egymás közt megemésztik a jelölteket, azaz lefolytatják azokat a teátrális vitákat, egyezségeket, amelyek végén egy látszólag konszenzusos jelöltet tudnak kiállítani a Fidesz-KDNP-vel szemben. Ugyanakkor, ha kívülről nézzük ezt a folyamatot, sokatmondó összefüggések és még nagyobb ellentmondásokat lehet találni a személyek és szervezetek között. Veszprém pedig orvosi lónak is beillene ebben.
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A Reformerek Pártjának céljairól beszélt szombati sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a párt alapítója.