Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi lány nyerte a cukrászversenyt

2019. április 6. 8:20
A 22 éves Dia lett az ország amatőr cukrásza cím nyertese a népszerű tíz epizódos televíziós süteményes realityben.

Az Ide süss! című televíziós verseny az angol The Great British Bake Off hazai megfelelője: amatőr cukrászok, lelkes, hobbi édesség készítők, anyukák és fiatalok, férfiak és nők mérik össze tudásukat tíz fordulóban. A tíz résztvevő által készített sütemények, édesség csodák ízvilágát és küllemét a szakmai zsűri minden alkalommal őszintén bírálja, így nyerhető el az epizódok végén a nap győztese cím, ám egy versenyzőnek viszont távoznia kell.

forrás: viasat3forrás: viasat3

A karneváli hangulatú döntőben hárman küzdöttek az öt milló forintos fődíjért, az ország amatőr cukrásza címért és a különdíjért: a veszprémi fiatal, precíz és maximalista Dia, a vagány, meglepetésekkel teli Violetta és a mindig kiegyensúlyozott Robi.

Dia végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, többször is lenyűgözve a zsűrit négyszer nyerte el a nap győztese címet, de a döntő első feladata számára is kihívást jelentett.

Vigyázz, kész, süss! - hangzik el a műsor ikonikus mondata a döntőben is. A versenyzőknek tizenkét különleges csokoládé bonbont kellett elkészíteniük, három különböző ízzel, színes, karneváli díszítéssel.

- Nekem ez egy teljesen új terep főleg azért, mert nem szeretem a csokoládét. Nagyobb kihívást jelent, de örültem, mert jól lehet játszani a színekkel és az ízekkel - fogalmazott a műsorban Dia.

Dia almás-mákos országtortás, epres-chilis és kecskesajtos-citrusos töltelékkel ízesített fehércsokoládéba és étcsokoládéba öltöztetett bonbonokkal próbálta levenni a zsűrit a lábáról, de végül csak tizenegy édességet sikerült tálalnia. A hiányos darabszám ellenére a különleges ízvilág ebben a fordulóban is meggyőzőnek bizonyult.

A verseny záróakkordjaként egy három emeletes karneváli tortát kellett sütni, különböző töltelékekkel: Dia pisztáciás-citrom és mandulás-vanília krémes, illetve narancsos-chilis csokoládékrémes báli tortája a karneválozó lányok fodros ruháit, az álarcosokat idézte kézi festésű díszítéssel és káprázatos arany színnel.

A csodálatos tortát látva azt az egyet bánja a televíziónéző, hogy megkóstolni nem tudja az édességet,

ám kétség sem fér hozzá, hogy a döntőben csak finom falatok kerülhettek a zsűri asztalára. Az utolsó nagy kóstolót követően megszületett a döntés: az Ide süss! harmadik évadának legjobb cukrásza Major Diána lett.

Gratulálunk Diának és

további sok sikert kívánunk!

Major DiánaMajor Diána

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.