2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap

A télnek vége: hamarosan VEN-re pirkad

2019. április 15. 13:34
VEN
Hivatalosan is bemutatkoztak a Veszprémi Egyetemi Napok csapatai hétfő délelőtt, majd a jubileumi VEN programjairól kaptunk tájékoztatást.

Az ötven éve született ötlet mára az egyetemi város életének szerves részévé vált: változatos, új és hagyományos programjaival a két évente megrendezett VEN meghódítva a térséget, néhány napra az egyetemisták paradicsomává varázsolja az egész várost.

„A VEN kialakulása olyan történethez hasonlítható, mint az univerzum keletkezése: a nagy robbanásra senki nem emlékszik, a következő pillanat pedig már mindenkinek egy kicsit másképp él az emlékezetében.”

De a VEN nem csak a jelenlegi hallgatókat, egykori diákokat szólítja meg: Veszprém összes lakója és a más településekről érkező látogatók is részesei lehetnek az élményeknek, akár a diákrektor jelöltek csapatversenyeiről, akár az esti bulikról, a meghívott neves előadók koncertjeiről legyen szó.

- Az egyetemi napok történetének legerősebb felhozatalával készülünk. Ez látszik a csapatok számából, aktivitásából, valamint abból a line up-ból, ami azt gondolom hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő: hosszú évek után újra külföldi fellépővel sikerült színesíteni a programot - fogalmazott Balassa Gergő főszervező.

TUJAMO (D), Halott Pénz, Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, NECC PARTY, Follow The Flow, Ganxsta Zolee és a Kartel, Bëlga, Hősök, OCHO MACHO, Anima Sound System, Kozmix, Ámokfutók, V-TECH, Groovehouse, AK26, USNK, Sterbinszky, Stereo Palma, PIXA, KatapultDJ, Dévényi Tibi Bácsi, Antonyo, Marchello, Mattan, BanDJ, Andy Kraft

Április 29-től május 4-ig a Veszprémi Egyetemi Napok néhány változtatással ugyan, de a hagyományos elemeket megtartva sokszínű programot kínál, hogy célcsoporttól, korosztálytól függetlenül az egyetemisták, veszprémiek és a térségből érkező látogatók is megtalálják a számukra szimpatikus lehetőségeket.

Balassa Gergő elmondta, hogy a csapatműsorok helyszíne ismét az aula lesz és ezek a rendezvények a fesztiváltól függetlenül ingyenesen látogathatók.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a VEN fővédnöke, egykori hallgatóként jól ismeri a VEN utánozhatatlan hangulatát: “Szerintem az év legjobb hete elé néz mindenki, hiszen egyetemistaként én is ezt a hetet vártam legjobban. Barátságok köttetnek, szerelmek szövődnek és az egyénekből ilyenkor tudunk igazi csapattá válni és közösséggé formálódni.”

Ovádi Péter kiemelte, hogy a Veszprémi Egyetemi Napok nemcsak Veszprémnek, hanem a térségnek is fontos, hiszen ez a rendezvény indítja el a városban a fesztiválszezont, amelyet számos program követ majd az év további részében.

A VEN hangulatáért pedig a csapatok is felelősek, akik hónapok óta dolgoznak azért, hogy az 50 éves VEN méltó módon ünnepelje történelmi múltját.

- Hangulatában ez az esemény túlélte a történelem változásait: ma ugyanolyan érzés a VEN-en örülni a fiatalokkal és élvezni a sajátos légkörét, mint annak idején, akár hallgatóként a kezdeti időkben. Most elsősorban rajtatok csapatokon a felelősség, hogy az idei VEN is ezt a hangulatot tükrözze - mondta Dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora.

Ismerjük meg a csapatokat, akik április 29-től május 4-ig a XXVIII. VEN hangulatáért felelnek, lezárva a tél két éve tartó uralmát!

Az 1-es csapat, a DzsuVENdzsi "állati hangulatot" ígér és cserébe csak annyit kérnek "soha ne mondjunk nemet a dzsungelre" és tartson mindig a dzsungel láz.

Ki mondta, hogy a limbó nem olimpiai sportág?! A CsVENpiönsz elhozza az összes sportágat és az "anti-sportolók" sem tudnak majd nemet mondani a sport szeretetére.

Az AquaVEN csapat nem szuperhős koppintás, hanem mindent magábanfoglaló vízi világ, ahol bálna és Hajdu bojler összefogásával nem lesz "sekély a móka".

A "korban tapasztalt" Tventies, akik évtizedek óta fontolgatva tervüket a 20-as évek hangulatát idézve tiporják el a szesztilalmat és hozzák magukkal a kalapok, bajszok és tökéletesre kevert italok korát.

VEN
Sulyok Georgina
Kovács Bálint

További cikkek

5VEN After: Az eső megjött, de mi lesz a többi ígérettel?
5VEN After: Az eső megjött, de mi lesz a többi ígérettel?
Nyugalom, lesz nyár is, hiszen az AqauVEN győztes csapata és az új diákrektor, Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi mindig betartja az ígéreteit. A felhőtlen boldogságról is gondoskodtak és fognak is - márpedig ha ez így áll, érdemes egy kicsit megismerkedni a XXVIII., jubileumi VEN új diákrektorával. Videóban üzent nekünk.
Nyár VENt, ideje hidratálni
Nyár VENt, ideje hidratálni
Elolvadt az Antarktisz, mostantól a víz az úr: a 2019-es Veszprémi Egyetemi Napok új diákrektora az AquaVEN csapatának jelöltje, Horváth Ádám, azaz DesztillÁdi lett.
A szesztilalmat eltörölték, az olimpiai láng fellobbant
A szesztilalmat eltörölték, az olimpiai láng fellobbant
Ha a Trónok harca még nem bizonyította volna, ma este valóban bebizonyosodik: hamarosan végleg leáldozik a télnek, Csrepkimó is egyre inkább nyárias formát ölt. De kié lesz a trón, akarom mondani a diákrektori cím? Az 1-es és 3-as csapat kedden már megmutatta, miért lennének méltóak az uralkodásra, csütörtökön pedig a maradék két VEN csapat is bemutatkozott.
Pancsolás és állatok: Ismerjük meg a VEN 1-es és 3-as csapatát!
Pancsolás és állatok: Ismerjük meg a VEN 1-es és 3-as csapatát!
A VEN “X-faktora”, a kortes dalfesztivál után a csapatok az aulában mutatják be filmjeiket és főműsorukat végleg lerántva a leplet a hónapok óta készülődő titkokról. Kedden este a DzsuVENdzsi és az AquaVEN csapatának történetét ismerhettük meg.
Megmozgatni a közösséget, felbolygatni az állóvizet
Megmozgatni a közösséget, felbolygatni az állóvizet
Nemcsak üres ígérgetés volt, a VENtarktisz csapata tényleg meghozta a havat, diákrektor jelöltjük pedig elnyerte a megtisztelő címet. Csrepka Mátéval, azaz Csrepkimóval beszélgettünk.
2020. július 5. // Sarolta, Emese névnap