Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Ámokfutó a nyolcason: 226-tal szágulozott jogosítvány nélkül

2019. április 16. 14:31 // Forrás: police.hu
Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán vasárnap - de már azzal is probléma lenne, ha betartja a közlekedési szabályokat: jogosítványa ugyanis nem volt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain. Az ellenőrzések célja elsősorban a balesetek legfőbb kockázati tényezőinek a csökkentése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai vasárnap 14 órakor a 8-as számú főút 39. kilométerszelvényében, Veszprém felől Várpalota irányába sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet - 110 km/h - átlépve,

226 km/h-val közlekedett.

A 22 éves diósdi sofőrt megállították a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil jellegű szolgálati gépkocsival a rendőrök. Az igazoltatáskor a járőrök megállapították, hogy a férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá az Érdi Rendőrkapitányság

2020. március 5-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A 22 éves autóvezetőt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában helyezték el.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.