2021. december 7.
//
Ambrus névnap

Műszaki kémiáról folyik konferenciasorozat a Pannon Egyetemen

2019. április 16. 13:57
Három napos konferenciasorozatot tartanak a héten a veszprémi egyetemen.

A Műszaki Kémiai Napok közel 50 éves múltra visszatekintő, évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat, amelynek idei rendezvényére 2019. április 16-18. között kerül sor Veszprémben.

A konferencia témakörei a vegyészmérnöki és biomérnöki tudományok hagyományos területein kívül felölelik a funkcionális nano- és mikroszerkezetű anyagok kutatását, a bioanalitikát és a bionanotechnológiát is.

- Az immár 48. alkalommal megrendezett esemény jól példázza, miként tud megújulni egy tudományág, és miként ad választ napjaink mindennapi kérdéseire úgy, hogy közben megőrzi értékeit- mondta a kedd délelőtt kezdődő konferencia megnyitóján Abonyi János, a Pannon Egyetem egyetemi tanára. - A műszaki kémia folyamatosan választ tud adni a társadalom és a technológia kihívásaira, hisz eszköztára tartalmazza a nanotechnológiát és termelésmenedzsmentet.

Vonderviszt Ferenc, egyetemi tanár köszöntőjében a konferenciáról úgy fogalmazott: a közel fél évszázada megrendezett esemény a Pannon Egyetem tradíciója, mely megmutatja, az egyetem mennyire elkötelezett a kutatás-fejlesztés és az innováció iránt. Megjegyezte, az egyetem az utóbbi években kiválóan szerepel a kutatási rangsorokban, mely a PE méretéhez viszonyítva figyelemreméltó eredmény.

Vonderviszt ferencVonderviszt ferenc

vehir.hu

További cikkek

Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz, Molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú, cseppfolyós üzemanyagok kifejlesztése
Hozzájárulás a fenntartható mobilitáshoz, Molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú, cseppfolyós üzemanyagok kifejlesztése
A Pannon Egyetem Mérnöki Karán üzemanyagkomponensek kifejlesztése céljából egy négyéves kutatási-fejlesztési projekt zárul ez év novemberében. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban meghirdetett GINOP-2.3.2-15 - Stratégiai K+F műhelyek kiválósága című felhívás keretében részesült összesen 662 millió forint összegű támogatásban. A projekt a fenntartható mobilitás (szárazföldi-, légi- és vízi közlekedés/szállítás) megvalósításához járult hozzá a molekulaszerkezetében nagy hidrogéntartalmú üzemanyagok előállításának és felhasználásának megteremtésével. A kutatás középpontjában olyan új termékcsaládok, illetőleg azok előállítására szolgáló eljárások kifejlesztése állt, amelyek nemzetközi szinten is versenyképesek, nagy hozzáadott értékkel rendelkeznek és megtestesítik a tudományterület legújabb eredményeit.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.
Innovációs konferenciát rendezett az egyetem
Innovációs konferenciát rendezett az egyetem
Innovációs konferenciát rendezett kedden a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, melynek fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt.
Óvodapedagógus és tanító alapképzési szak indul a Pannon Egyetemen
Óvodapedagógus és tanító alapképzési szak indul a Pannon Egyetemen
2022 szeptemberétől már óvodapedagógus, valamint tanító alapképzési szak is indul a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán. A részletekről a kar dékánját, Navracsics Juditot kérdeztük.
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest
A hétnapos fesztivál szombaton ének-zenei és irodalmi megmérettetésekkel vette kezdetét, a következő napokban pedig a képzőművészeti szekciók mellett többek között színházi előadás, koncert és irodalomterápiás foglalkozás is várja a résztvevőket.