2020. május 25. // Orbán névnap

Műszaki kémiáról folyik konferenciasorozat a Pannon Egyetemen

2019. április 16. 14:57
Három napos konferenciasorozatot tartanak a héten a veszprémi egyetemen.

A Műszaki Kémiai Napok közel 50 éves múltra visszatekintő, évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat, amelynek idei rendezvényére 2019. április 16-18. között kerül sor Veszprémben.

A konferencia témakörei a vegyészmérnöki és biomérnöki tudományok hagyományos területein kívül felölelik a funkcionális nano- és mikroszerkezetű anyagok kutatását, a bioanalitikát és a bionanotechnológiát is.

- Az immár 48. alkalommal megrendezett esemény jól példázza, miként tud megújulni egy tudományág, és miként ad választ napjaink mindennapi kérdéseire úgy, hogy közben megőrzi értékeit- mondta a kedd délelőtt kezdődő konferencia megnyitóján Abonyi János, a Pannon Egyetem egyetemi tanára. - A műszaki kémia folyamatosan választ tud adni a társadalom és a technológia kihívásaira, hisz eszköztára tartalmazza a nanotechnológiát és termelésmenedzsmentet.

Vonderviszt Ferenc, egyetemi tanár köszöntőjében a konferenciáról úgy fogalmazott: a közel fél évszázada megrendezett esemény a Pannon Egyetem tradíciója, mely megmutatja, az egyetem mennyire elkötelezett a kutatás-fejlesztés és az innováció iránt. Megjegyezte, az egyetem az utóbbi években kiválóan szerepel a kutatási rangsorokban, mely a PE méretéhez viszonyítva figyelemreméltó eredmény.

Vonderviszt ferencVonderviszt ferenc

vehir.hu

További cikkek

Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
Szennyvíz elemzésével keresik a koronavírus nyomait
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Mol együttműködésében kilenc városban indul kutatómunka a koronavírus kimutatására a kommunális szennyvizekből.
Új karral bővülhet a Pannon Egyetem
Új karral bővülhet a Pannon Egyetem
Ovádi Péter és Vigh László parlamenti képviselők kezdeményezésére új karral bővülhet a Pannon Egyetem.
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben segítik a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevők vagy a környezetükben élők mindennapjait, 3 kreditpontot kapnak a félévben.
A Pannon Egyetem EKF önkéntesei is segítenek a járvány idején
A Pannon Egyetem EKF önkéntesei is segítenek a járvány idején
Ugyan a CoolLaunch néven megalakult ifjúsági szervezet fő célja, hogy bevonja a környékbeli fiatalokat az EKF programba és annak előkészületeibe, az önkéntesek a járvány alatt is segítenek, bizonyítva: ez is lehet az összefogás és a határainkon való túllépés része.
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánját, prof. dr. Navracsics Juditot kérdeztük arról, hogyan sikerül ebben a rendkívüli helyzetben elérni a hallgatókat, és segíteni őket abban, hogy tanulmányaik – rendhagyó módon ugyan, de – a szokásos mederben folyhassanak tovább.
2020. május 25. // Orbán névnap