Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az állatkertbe már megérkezett a húsvéti nyuszi

2019. április 18. 4:03
Legalábbis a kis segítői. Szerda délelőtt közös tojásfestésre hívta a Padányi Katolikus Általános Iskola elsőseit a zoo, hogy aztán az elkészült alkotásokkal meglepjék az ormányos medvéket.

Gyerekkorunk egyik legkedvesebb programja volt a húsvéti készülődés közepette a színesre pingált tojások elkészítése. Ma már ritkán van időnk arra, hogy a gyerekekkel együtt leüljünk, pedig a húsvét a tojásfestéstől lesz az igazi, az ünnepet megelőző sok teendő között pedig igazi felüdülést jelenthet egy kicsit alkotni.

Ocelot vagy zebramintás legyen?Ocelot vagy zebramintás legyen?

Igaz ez az állatkert életére is, éppen ezért döntöttek úgy, hogy idén először közös tojásfestést tartanak a Padányi Katolikus Általános Iskola 1/a osztályának 20 kisdiákjával.

Minden gyerek kapott egy-egy tojást, amit a saját ízlésünk szerint festhettek meg, de akár a zoo által előzetesen kipingált zebra, ocelot vagy tigrismintás tojásokat is alapul vehették.

Melyik lett a legszebb?Melyik lett a legszebb?

Ez azonban csak a felvezetés volt, az igazi móka ezután következett. Kevesen tudják, hogy az ormányos medvék egyik kedvenc csemegéje a tojás. Az ünnepek alkalmából ezért az iskolások azzal lepték meg őket, hogy az általuk kifestett, tíz legjobbnak ítélt színes tojást elrejtették az állatok kifutójában.

Hol lenne a legjobb rejtekhely?Hol lenne a legjobb rejtekhely?

Mivel a főtt tojások ételszínezékkel készültek, teljes mértékben fogyaszthatóak voltak az ormányos medvék számára, akik imádták a húsvéti tojáskeresést.

Az ebéd tálalvaAz ebéd tálalva

Kiváló szaglásukra hagyatkozva egymással versenyezve azonnal a húsvéti nyalánkságok nyomába eredtek.

Persze a rendhagyó tojáskeresés nem csak nekik jelentett nagy élményt: a gyerkőcök izgatott várakozással és hangos biztatással figyelték, kinek az alkotására bukkannak rá először az ormányos medvék.

Finom falatFinom falat

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.