2020. december 2.
//
Melinda névnap

Nyolc éve zumbázik Veszprém

2019. április 19. 23:00
Nyolcadik születésnapját ünnepelte a Zumba Fitness Barbival: tánc, tombola és zene várta az érkezőket a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében péntek este.

A tánc és az aerobik ötvözeteként jellemezhető zumba Kolumbiából indult világhódító útjára. A fülbemászó dél-amerikai dallamoknak és az utánozhatatlan parti hangulatnak köszönhetően az önfeledt szórakozás garantált, ám a táncos lépéseket tartalmazó koreográfiák hatékony testedzésnek is számítanak.

A zumba rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, hiszen az edzőtermekbe új színt hozva megmutatta, hogyan lehet igazán élvezetes a mozgás.

Benedek Barbara az elsők között vált hazánkban okleveles zumba oktatóvá és hozta el Veszprémbe a táncos edzéseket.

Benedek Barbara (Barbi)Benedek Barbara (Barbi)

A versenytánc világából váltott könnyedebb, szórakoztatóbb műfajra és idén nyolcadik éve hozza össze Veszprémben azokat, akik szeretnék magukat fitten tartani és közben a tánc iránti szenvedélyüknek is hódolni.

Vajon hogyan ünnepelhet egy igazi zumba rajongó csapat a nyolcadik születésnapon? Egy pörgős zumba házi bulival.

Az évfordulón Dj Smash szolgáltatta a talpalávalót és ezen a partin tényleg senki nem maradt ülve. Korosztálytól függetlenül mindenki mosolyogva mozgott a jól ismert dallamokra: a Kossuth Lajos Általános Iskola tornaterme megtelt zumba rajongókkal.

A vendégek között voltak, akik évek óta látogatják Barbi foglalkozásait, így egy olyan összetartó társaság alakult ki, amiért már önmagában is megéri az órákon részt venni.

A zumba üdítően hat a testre és a lélekre egyaránt: a tánc átmozgatja a testet és feltölti a lelket, kizökkent a hétköznapokból. Az egyszerű koreográfiák elsajátítása nem igényel előképzettséget, így az első alkalommal érkezők is hamar bekapcsolódhatnak a szórakoztató közös mozgásba.

Benedek Barbara mindenkit szeretettel vár óráin hétfőn és pénteken este 7-től 8 óráig a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.