2020. május 25. // Orbán névnap

Emeljünk magasba minél több gyereket egyszerre!

2019. április 23. 11:29
Világrekordra készül az országgal egyetemben Veszprém: május 11-én 11 órakor a Hangvilla előtti téren várják a családokat, hogy a gyermekáldás örömének jeleként minél több gyereket emeljünk egyszerre a magasba, megdöntve a tavalyi rekordot.

Akkor összesen 3015 lurkó volt a magasban, az ötletgazdák, a Három Királyfi Három Királylány mozgalom vezetői pedig abban bíznak, idén ezt a számot is sikerül túlszárnyalni. Ez persze nem egy hivatalos Guiness rekord, sokkal inkább érzelmi. Ez az akció arról szól, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekvállalásra, annak szépségeire, hogy kifejezzük a szeretetünket és az örömünket a gyermekeink felé, amiért ők vannak nekünk – mondta el Héthelyi Réka, a mozgalom mentora kedden.

Héthelyi RékaHéthelyi Réka

Az országos rekordkísérlet ötlete 2018-ban, a Családok évében merült fel először – Veszprém akkor még nem vett részt benne, idén azonban a város is azon van, hogy minél többeket sikerüljön megnyerni az eseményre. Porga Gyula polgármester szerint ez evidencia, hiszen Veszprém mindig is kiemelt figyelmet fordított a családokra. Ezért is öröm látni, hogy egyre több civil szervezet foglalkozik a családokkal, valamint a Három Királyfi Három Királylány mozgalom is jelen van így a városban.

A Gizella Napok utolsó előtti napján lezajló rekordkísérlet is közös összefogás eredménye: a Családika, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat, a Kukkantó Baráti Kör Egyesület, a FICSAK, a Családpasztorációs iroda egyaránt ott lesz a helyszínen.

Porga Gyula, Gulyás PéterPorga Gyula, Gulyás Péter

Akárcsak Gulyás Péter kézilabdázó, aki családapaként maga is részt vesz majd a gyerekek magasba emelésében, s bízik benne, a példájára minél többen tesznek így. Veszprém ezzel ismét megmutathatná, hogy ott a helye a világ élvonalában és képes valami igazán rendhagyót alkotni – fogalmazott.

Az Emeljünk magasba minél több gyereket! rekordkísérlet május 11-én 11 órától kezdődik a Hangvilla előtti téren, illetve pontban ekkor az ország mintegy további 15 településén tesznek majd még hasonlóan. Veszprémben emellett egészen délutánig várják majd a családokat programokkal. A kísérlet után rögvest a Kiskalász zenekar ad majd koncertet, játéktérrel és kézműves foglalkozásokkal készül a Kabóca Bábszínház, lehetőség lesz aszfaltrajzokkal kiszínezni a teret, találkozni a lufibohóccal vagy a veszprémi családszervezetekkel is.

A rendezvény ingyenes, viszont a kísérlet a létszám ellenőrzése miatt regisztrációhoz kötött, melyet a program előtt, 10 órától lehet majd megtenni a helyszínen, illetve előzetesen a https://www.haromkiralyfi.hu/emeldmagasba/regisztracio oldalon.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Gyereket a magasba!
Gyereket a magasba!
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is megrendezte nagy sikerű, tavaly több ezer családot megmozgató országos akcióját. A Gyereket a magasba! Elnevezésű kezdeményezéshez a járványhelyzet miatt ezúttal otthon lehetett csatlakozni. Veszprémben is több kisgyermekes család emelte a magasba gyermekét szerdán.
A kisgyermekes édesanyák is ingyen tehetik le a nyelvvizsgát, valamint a KRESZ-tanfolyamot és - vizsgát
A kisgyermekes édesanyák is ingyen tehetik le a nyelvvizsgát, valamint a KRESZ-tanfolyamot és - vizsgát
Július elsejétől a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák is igénybe vehetik a nyelvvizsga-, a KRESZ-tanfolyam- és a KRESZ-vizsgadíj visszatérítésének lehetőségét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádióban.
Mit mondjunk a gyereknek a koronavírusról?
Mit mondjunk a gyereknek a koronavírusról?
A koronavírus járvány teljesen új és váratlan helyzet elé állította a világot, amelyben rengeteg kérdés merül fel mindenkiben. Szülőként például az is, hogyan beszélgessünk a gyerekünkkel a betegségről anélkül, hogy szorongást váltanánk ki benne. Kerkápoly Csabáné pszichológust kérdeztük.
Jobbá tenni az egyszülős családok életét, ha csak picit is
Jobbá tenni az egyszülős családok életét, ha csak picit is
Egyedülálló szülőnek lenni gyakran embert próbáló feladat, de a sorstársak történetének megismerése erőt is adhat. Valahogy így működött ez Nagy Annánál is, amikor létrehozta az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt, majd az Egyszülős Központot. A munka szépségeiről és nehézségeiről, az egyszülős családok helyzetéről beszélgettünk vele.
Segítsünk az egyszülős családoknak!
Segítsünk az egyszülős családoknak!
Sajtótájékoztatón mutatkozott be az Egyszülős Központ csütörtökön a Hangvillában.
2020. május 25. // Orbán névnap