2020. május 25. // Orbán névnap

Kapjon több segítséget, akinek szüksége van rá!

2019. április 25. 3:00
Szociális szervezetek, intézmények, szakemberek részvételével rendeztek konferenciát csütörtökön a Padányi Katolikus Iskolában.

A programot a Voluntas Egyesület szervezte. Az egyesületet 2017-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja a szakembereket, intézményeket, szülőket a speciális nevelési igényű gyerekek és az őket nevelő családok életminőségének javításáért.

Porga GyulaPorga Gyula

A konferenciát Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki arról beszélt: polgármesterként elsősorban nem a fizikai értelemben vett városépítés a feladata. Minden beruházás csak eszköz ahhoz, hogy közösségek épüljenek, olyan városban élhessünk, aminek mindenki ugyanúgy része tud lenni, amihez mindenki hozzá tud tenni. Fontos, hogy aki veszprémi, az ne csak „elszenvedje” a várost, hanem otthonának nevezhesse azt. Vannak, akiknek ehhez nagyobb segítségre van szüksége, a szociális intézményrendszer ezen a téren fontos feladatot lát el.

Nem az a cél, és nem is lehetséges, hogy egyformák legyünk – mutatott rá dr. Márfi Gyula érsek. Képtelenségnek nevezte, hogy egy szellemi fogyatékost ugyanolyanná tegyünk, mint egy jó képességekkel rendelkező zsenit, és nem is ez a fontos, hanem hogy

minden embertársunkat ugyanúgy szeressük és tiszteljük.

Márfi GyulaMárfi Gyula

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a szociális ágazat célkitűzéseiről, feladatairól és eredményeiről tartott előadást. Kiemelte: a szociális ágazatban az együttműködés képessége a legfontosabb, ez pedig azért valósulhat meg, mert ezen a területen a szereplők nem egymás vetélytársai, hanem mindannyian ugyanazt a célt szeretnék elérni, mindenki segíteni akar. A szociális ügy akkor fog jól működni, ha közösségi üggyé tudjuk tenni.

Fülöp AttilaFülöp Attila

Az eseményen a Padányi iskola és a Veszprémi Tankerületi Központ intézményeinek az integrációért végzett munkájáról, tapasztalatairól is szó esett, de az integráció és szegregáció kérdésköréről beszéltek a pedagógia szakszolgálat vezetői és Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv iskola intézményvezetője is.

Söge
2020. május 25. // Orbán névnap