2019. október 22. // Előd névnap

Kapjon több segítséget, akinek szüksége van rá!

2019. április 25. 3:00
Szociális szervezetek, intézmények, szakemberek részvételével rendeztek konferenciát csütörtökön a Padányi Katolikus Iskolában.

A programot a Voluntas Egyesület szervezte. Az egyesületet 2017-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja a szakembereket, intézményeket, szülőket a speciális nevelési igényű gyerekek és az őket nevelő családok életminőségének javításáért.

Porga GyulaPorga Gyula

A konferenciát Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki arról beszélt: polgármesterként elsősorban nem a fizikai értelemben vett városépítés a feladata. Minden beruházás csak eszköz ahhoz, hogy közösségek épüljenek, olyan városban élhessünk, aminek mindenki ugyanúgy része tud lenni, amihez mindenki hozzá tud tenni. Fontos, hogy aki veszprémi, az ne csak „elszenvedje” a várost, hanem otthonának nevezhesse azt. Vannak, akiknek ehhez nagyobb segítségre van szüksége, a szociális intézményrendszer ezen a téren fontos feladatot lát el.

Nem az a cél, és nem is lehetséges, hogy egyformák legyünk – mutatott rá dr. Márfi Gyula érsek. Képtelenségnek nevezte, hogy egy szellemi fogyatékost ugyanolyanná tegyünk, mint egy jó képességekkel rendelkező zsenit, és nem is ez a fontos, hanem hogy

minden embertársunkat ugyanúgy szeressük és tiszteljük.

Márfi GyulaMárfi Gyula

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a szociális ágazat célkitűzéseiről, feladatairól és eredményeiről tartott előadást. Kiemelte: a szociális ágazatban az együttműködés képessége a legfontosabb, ez pedig azért valósulhat meg, mert ezen a területen a szereplők nem egymás vetélytársai, hanem mindannyian ugyanazt a célt szeretnék elérni, mindenki segíteni akar. A szociális ügy akkor fog jól működni, ha közösségi üggyé tudjuk tenni.

Fülöp AttilaFülöp Attila

Az eseményen a Padányi iskola és a Veszprémi Tankerületi Központ intézményeinek az integrációért végzett munkájáról, tapasztalatairól is szó esett, de az integráció és szegregáció kérdésköréről beszéltek a pedagógia szakszolgálat vezetői és Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv iskola intézményvezetője is.

Söge

További cikkek

Szavazzon a legjobb buszos rajzra!
Szavazzon a legjobb buszos rajzra!
Pár napig a veszprémi utakon is megjelent az új elektromos busz, ennek kapcsán pedig rajzpályázatot hirdetett a V-Busz. A beérkezett pályaművek közül most olvasónkra bízzuk, hogy kiválasszák a legjobbat.
Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.
Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet
Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez - közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában - jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát
Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát
Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.
2019. október 22. // Előd névnap