2023. június 10.
//
Margit névnap

Napsütéses majális a Veszprémvölgyben

2019. május 1. 5:00
Kegyes volt az időjárás azokhoz, akik kilátogattak a majálisra a Kolostorok és kertek rendezvénytérre szerdán.

A programon színes kínálat várta a veszprémieket: a gyerekeket utazó vidámpark, a felnőtteket például horgászverseny szórakoztatta, miközben a színpadon színvonalas produkciók váltották egymást. Bemutatkozott a Kid Rock and Roll táncegyüttes, Ricsix bűvész, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad.

A délutáni etapot Porga Gyula polgármester nyitotta meg. A polgármestert előbb Vastag Csaba, majd a Szilágyi Táncegyüttes, a Báthory Banda és a Gerence Hagyományőrző Néptánc Egyesület követte a színpadon. Az egész napos kavalkád zárásaként Hatás Andrea és Gaál Nikolett, valamint Golarits Márton és Bögi Levente Jazz&Blues koncertjét hallhatta a közönség.

vehir.hu

További cikkek

Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Loreen több mint tíz évvel ezelőtt, 2012-ben nyert először Euphoria című dalával.
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben.
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.