Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

A szesztilalmat eltörölték, az olimpiai láng fellobbant

2019. május 3. 15:12
Ha a Trónok harca még nem bizonyította volna, ma este valóban bebizonyosodik: hamarosan végleg leáldozik a télnek, Csrepkimó is egyre inkább nyárias formát ölt. De kié lesz a trón, akarom mondani a diákrektori cím? Az 1-es és 3-as csapat kedden már megmutatta, miért lennének méltóak az uralkodásra, csütörtökön pedig a maradék két VEN csapat is bemutatkozott.

Egy ütős kevert jöhet?

Vagy egy őrült swing party? Toszkár Ricardo, az olasz nemesi családból származó, korábban ötVEN évet ülő kiskirály, unokatestvére és csaposa, Kicsi Donny, végrehajtója és biztonsági őre, Bonto Alfonzo, valamint népes rokonságuk, alias a tVENties csapata mindegyikben otthon van. Legfőbb céljuk a felhőtlen jókedv és örömmámor terjesztése és fenntartása, lehetőleg jó sok itallal, intravénásan adagolva. Mi más lenne ehhez ideálisabb, mint egy tVENties kocsma?

tVENties, a VEN 4-es csapatatVENties, a VEN 4-es csapata

Ezt a nézetet azonban nem mindenki osztja: a kormány szesztilalmat fontolgat. Ricardo annál dörzsöltebb, hű csatlósaival pedig végig is viszi elképzeléseit, szépen, pontról pontra. Először is némi vesztegetés árán megszerzik a DIRH-tól a jó kocsma titkait tartalmazó nagykönyvet, majd az útmutatás szerint minden hozzávalót is beszereznek. Meghallgatást tartanak, ahol Csrepkimó kiütése után meglesz a tökéletes swingalap kortesdal, táncoslányok az ivóba, Chaplin jóvoltából megszerzik a tökéletes házi kevert receptjét is, némi dugi doppingszer felajánlásával és a VEN csapatok segítségével pedig Veszprém legtitkosabb zugában összeáll minden a tVENties bisztróhoz is.

Immár semmi, még a kormány embereinek utolsó, megvesztegetésre irányuló szándéka sem állhat a buli útjába: a szesztilalmat eltörölték, a tVENties bisztró megnyitott. Tartson pirkadatig a party!

Limbó, limbó, limbó-láz

Edző bának nincs szerencséje. Eddig akárhány olimpikont edzett, mind csak a legjobb vesztesek lettek, a dobogó legfelső fokára nem kerültek fel. Fő is Edző bá feje, hogy ragyoghatna így egykori dicső fényében, mint amikor ő is VENimpikon volt.

Szerencsére ott van Limbó Lady, akinek nagy álma éppen előbbi, hogy ő is VENimpikon legyen, s most még a sors is a kezére játszik: szeretett sportágát, a limbót végre felveszik az olimpiai sportágak közé. Ahhoz azonban, hogy a VENOB bizottsága megadja neki az engedélyt a VENomipára, először aláírásokat kell gyűjtenie a többi sportolótól.

A feladat nem is olyan egyszerű, de Edző bá felkészítésével és Limbó Lady leglelkesebb támogatójának, CheerLeezának a segítségével a lehetetlennek tűnő akadályokat is sikerül legyőzni. Limbó Lady a dzsungelt is megjárva, a bokszolókat kijátszva, a gördeszkások és a snowboardosok örök ellentétét feloldva, a tenisz mester szerváját leütve és a kézimeccs döntő gólját bedobva minden aláírást megszerez. Nem törheti le lelkesedését a VENderlandből szökött bolond pszichológus és a sporthíradó magamutogató riportere sem: a VENOB támogatását megszerezve Limbó Lady immár a VENimpia bajnoki címéig menetel, mármint, limbózik. Vajon összejön neki a valóságban is?

Kiderül ma este, a VEN 17:30-kor kezdődő gáláján a Pannon Egyetem aulájában.

VEN
Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.