2020. május 24. // Eszter névnap

Fokozottabb lesz a rendőri jelenlét a Jutas ABC-nél

2019. május 8. 15:49
10 millió forintból erősítik meg a környék közbiztonságát.

Évek óta az egyik legtöbb panaszt kiváltó környék Veszprémben a Haszkovó 18. környéke: a lakók szerint a problémát elsősorban a hajláktalanok jelentik, és a közbiztonsági statisztikák szerint is ez a terület a "leggyengébb láncszem" a városban. A helyi biztonság megerősítésére öt évvel ezelőtt új körzeti megbízotti irodát hoztak létre a Stromfeld utca 9/E szám alatt, de az önkormányzat a rendőrséggel karöltve emellett is folyamatosan kereste a megoldást a helyzetre.

Ennek érdekében úgy döntöttek, a 2019-es költsévetésből 10 millió forintot különítenek el a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkájára, célzottan a Jutas ABC környéke közbiztonságának megerősítésére - jelentette be szerda délután Porga Gyula polgármester.

Pálmann László rendőrkapitány elmondta, a jövőben a nap 24 órájában jelen lesznek a kollégák és ellenőrzik a területet, hogy ha esetleg valakit sérelem érne, akkor is mindig elérhető távolságban legyenek. Ez esetben természetesen a 112-es telefonszám hívható, a helyszíni kollégák pedig azonnal segítenek, valamint a körzeti megbízotti iroda és a közterületfelügyelők mellett a polgárőrség is a lakók rendelkezésére áll.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
2020. május 24. // Eszter névnap