Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fokozottabb lesz a rendőri jelenlét a Jutas ABC-nél

2019. május 8. 15:49
10 millió forintból erősítik meg a környék közbiztonságát.

Évek óta az egyik legtöbb panaszt kiváltó környék Veszprémben a Haszkovó 18. környéke: a lakók szerint a problémát elsősorban a hajláktalanok jelentik, és a közbiztonsági statisztikák szerint is ez a terület a "leggyengébb láncszem" a városban. A helyi biztonság megerősítésére öt évvel ezelőtt új körzeti megbízotti irodát hoztak létre a Stromfeld utca 9/E szám alatt, de az önkormányzat a rendőrséggel karöltve emellett is folyamatosan kereste a megoldást a helyzetre.

Ennek érdekében úgy döntöttek, a 2019-es költsévetésből 10 millió forintot különítenek el a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkájára, célzottan a Jutas ABC környéke közbiztonságának megerősítésére - jelentette be szerda délután Porga Gyula polgármester.

Pálmann László rendőrkapitány elmondta, a jövőben a nap 24 órájában jelen lesznek a kollégák és ellenőrzik a területet, hogy ha esetleg valakit sérelem érne, akkor is mindig elérhető távolságban legyenek. Ez esetben természetesen a 112-es telefonszám hívható, a helyszíni kollégák pedig azonnal segítenek, valamint a körzeti megbízotti iroda és a közterületfelügyelők mellett a polgárőrség is a lakók rendelkezésére áll.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 Fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság az 5 éves kislány sérelmére szexuális erőszak elkövetésével vádolt férfit Fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság az 5 éves kislány sérelmére szexuális erőszak elkövetésével vádolt férfit A Veszprémi Törvényszék nyolc év fegyházbüntetésre ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt az 56 éves férfit, akivel szemben tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folyik büntetőeljárás. tegnap 14:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Árokba hajtott egy autó a 77-es főúton Árokba hajtott egy autó a 77-es főúton 2024. április 16. 14:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.