Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatták a Petőfi Színház jövő évi kínálatát

2019. május 10. 11:53
Bemutatta a 2019/20-as évadtervét a Veszprémi Petőfi Színház.

Az új évadban is változatos kínálattal várja közönségét a Petőfi Színház. A nagyszínpadon Huszka Jenő és Szilágyi László operettje, a Mária főhadnagy nyitja a szezont októberben, amit Gyurkovics Tibor Nagyvizitje, Patrick Sheane Duncan Csendszimfóniája, Móricz Zsigmond Pillangója és Ivan Menchell Sírpiknikje követ.

A gyerekeket Hedry Mária Spenót Panna című mesejátékával és Pille Tamás Hetedhét varázslat című darabja mellett a Bonbon matiné zenei beavató bérlettel is igyekeznek a kultúra felé csábítani: a zenei bérletben a Péter és a Farkas valamint a Szerencsés János kapott helyet.

Börcsök Enikő (b) rendezi a PillangótBörcsök Enikő (b) rendezi a Pillangót

Az ifjúságot két darabbal: Janikovszky Éva Égigérő fű című vígjátékával és a Kabóca Bábszínházzal együttműködésben készülő Rómeó és Júlia bábos színházi előadással szólítják meg.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Stephen King Tortúrájának színpadi változatát, Carly Wijs Mi és ők című, a beszláni túszejtésen alapuló drámáját, Rob Becker Caveman – az ősember című kétfelvonásos stand up comedy-jét Kálloy Molnár Péter előadásában, Murray Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékát és Alessandro Baricco Novecento című drámáját láthatjuk.

Bérleten kívül állítják színpadra Szűcs Nelli önálló estjét Fedák Sáriról valamint Oberfrank Pál előadását Trianonról Békediktátum címmel.

Az évadot bemutató sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő a Petőfi Színház közösségépítő szerepvállalását méltatta, mely nemcsak az előadásokban, de az egyéb rendezvények – például az Érzékenyítő Fesztivál a Rátonyi Róbert Operettfesztivál – terén is megmutatkozik. Ez a sor egyébként jövőre újabb elemmel bővül: ősszel Petőfi Szalon címmel beszélgetés-sorozatot indítanak, ahol a közönség számára láthatatlan, de a színház munkájában nélkülözhetetlen háttéremberek mutatkoznak be.

A színházépület tervezett felújítása jövő nyáron kezdődhet el, így a tervek szerint a most meghirdetett évadot még teljes egészében a jelenlegi épületben láthatja a közönség. A bérletértékesítés hétfőn indul.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.