2020. május 25. // Orbán névnap

Bemutatták a Petőfi Színház jövő évi kínálatát

2019. május 10. 11:53
Bemutatta a 2019/20-as évadtervét a Veszprémi Petőfi Színház.

Az új évadban is változatos kínálattal várja közönségét a Petőfi Színház. A nagyszínpadon Huszka Jenő és Szilágyi László operettje, a Mária főhadnagy nyitja a szezont októberben, amit Gyurkovics Tibor Nagyvizitje, Patrick Sheane Duncan Csendszimfóniája, Móricz Zsigmond Pillangója és Ivan Menchell Sírpiknikje követ.

A gyerekeket Hedry Mária Spenót Panna című mesejátékával és Pille Tamás Hetedhét varázslat című darabja mellett a Bonbon matiné zenei beavató bérlettel is igyekeznek a kultúra felé csábítani: a zenei bérletben a Péter és a Farkas valamint a Szerencsés János kapott helyet.

Börcsök Enikő (b) rendezi a PillangótBörcsök Enikő (b) rendezi a Pillangót

Az ifjúságot két darabbal: Janikovszky Éva Égigérő fű című vígjátékával és a Kabóca Bábszínházzal együttműködésben készülő Rómeó és Júlia bábos színházi előadással szólítják meg.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben Stephen King Tortúrájának színpadi változatát, Carly Wijs Mi és ők című, a beszláni túszejtésen alapuló drámáját, Rob Becker Caveman – az ősember című kétfelvonásos stand up comedy-jét Kálloy Molnár Péter előadásában, Murray Schisgal Szerelem, óh! című vígjátékát és Alessandro Baricco Novecento című drámáját láthatjuk.

Bérleten kívül állítják színpadra Szűcs Nelli önálló estjét Fedák Sáriról valamint Oberfrank Pál előadását Trianonról Békediktátum címmel.

Az évadot bemutató sajtótájékoztatón Ovádi Péter parlamenti képviselő a Petőfi Színház közösségépítő szerepvállalását méltatta, mely nemcsak az előadásokban, de az egyéb rendezvények – például az Érzékenyítő Fesztivál a Rátonyi Róbert Operettfesztivál – terén is megmutatkozik. Ez a sor egyébként jövőre újabb elemmel bővül: ősszel Petőfi Szalon címmel beszélgetés-sorozatot indítanak, ahol a közönség számára láthatatlan, de a színház munkájában nélkülözhetetlen háttéremberek mutatkoznak be.

A színházépület tervezett felújítása jövő nyáron kezdődhet el, így a tervek szerint a most meghirdetett évadot még teljes egészében a jelenlegi épületben láthatja a közönség. A bérletértékesítés hétfőn indul.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Muszáj menni előre - évadot hirdetett a Petőfi Színház
Muszáj menni előre - évadot hirdetett a Petőfi Színház
Bár a közönség előtt még zárva tart a Petőfi Színház kapuja, a falakon belül már javában zajlik a művészeti munka, mostanra pedig véglegessé vált a következő évad repertoárja. Operett, komédia, musical, valamint gyermek és ifjúsági darabok is terítékre kerülnek, ráadásul egy különös szerepben egy jól ismert arcot is köszönthetünk majd Veszprémben.
Megkezdődtek a Pannon Várszínház élő próbái
Megkezdődtek a Pannon Várszínház élő próbái
A hosszú kényszerszünet után végre személyesen is találkozhattak a Pannon Várszínház színészei szerdán, az új gyermekdarab énekpróbáján.
Nézzen online Shakespeare előadásokat!
Nézzen online Shakespeare előadásokat!
456 éve ezen a napon született Shakespeare, az angol bárd születésnapját pedig hagyományosan mindig nagy érdeklődés övezi: rendszeresek ilyenkor a különleges színházi bejelentkezések, felolvasások, fesztiválok. Idén utóbbira nincs lehetőség, online viszont még mindig megemlékezhetünk.
Meghirdette új évadát a Pannon Várszínház
Meghirdette új évadát a Pannon Várszínház
Bejelentette a következő évadra vonatkozó terveit Vándorfi László társulata.
Már az új évadra készül a Petőfi Színház
Már az új évadra készül a Petőfi Színház
A több hetes kényszerleállást követően folytatódott a művészeti munka a Veszprémi Petőfi Színházban.
2020. május 25. // Orbán névnap