Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Veszprém megyei tűzoltókat is megdolgoztatta a szélvihar

2019. május 13. 21:27 // Forrás: mti
Sok helyen okozott károkat a viharos szél, amely tetőket bontott meg, fákat döntött az utakra vagy autókra - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn.

Mukics Dániel elmondta, a vasárnap óta tartó viharos szél elsősorban Zala és Veszprém megyét érintette. Vasárnap körülbelül 50, hétfőn kora estig mintegy 160 riasztásuk volt a tűzoltóknak. Jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak gondot, amelyek úttestre, villanyvezetékekre, vasúti felsővezetékekre, vasúti sínre dőltek. A tűzoltók folyamatosan végzik a viharkárok felszámolását.

Veszprém megyében hétfő délutánig tizenhárom esetben adott munkát a viharos szél a tűzoltóknak. Csondor Henrietta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: Lovason egy bádogtetőt bontott meg a szél, több más településen - köztük Berhidán és Balatonalmádiban - pedig kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat.

Tapolcán tetőt bontott meg a vihar, Hajmáskér és Pétfürdő között elakadt egy személyvonat, mert feltehetőleg ugyancsak a viharos széltől leszakadt a felsővezeték.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.