2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

A tűzoltók munkájáról rajzoltak

2019. május 18. 4:01
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére. A megyei díjátadót pénteken tartották.

Az immár hatodik alkalommal kiírt pályázatra készített alkotásokat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra juttatták el a pályázók, a Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója vezette bíráló bizottság pedig értékelte megye területéről szép számmal beérkezett pályaműveket.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idén olyan alkotásokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vártak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhattak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de írhattak verset vagy mesét is, esetleg készíthettek számítógépes programot.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait június 7-én, Budapesten adják át.

vehir.hu