2022. május 25.
//
Orbán névnap

Napirend előtt: eredményes középiskolák Veszprémben

2019. május 29. 12:00
Az Oktatási Hivatal kompetencia- és érettségi eredményeit és az iskolák eredményeinek stabilitását is vizsgálta idén. Az Ipari és a Táncsics is előkelő helyen végzett.

A szokásostól eltérően nem csütörtökön, hanem a hónap utolsó szerdáján tartottak közgyűlést Veszprémben.

Napirend előtti felszólalásában Némedi Lajos alpolgármester a Veszprémi Szakképzési Centrum 2018/19-es tanévben elért eredményeit ismertette:

Mint mondta, egy országosan felállított szakgimnáziumi rangsor alapján, az 588 iskolából az Oktatási Hivatal a kompetencia- és érettségi eredmények figyelembevétele mellett, az iskolák eredményeinek stabilitását is vizsgálta.

Ennek alapján a 13. helyezett a veszprémi Ipari Szakgimnáziuma lett. Az országban működő középiskolai rangsorban, a 351 vizsgált szakközépiskolából, 21. helyre került a Veszprémi Táncsics iskola.

Kiemelte, utóbbi iskola egykori diákja, Simon Krisztián, a fiatal szakemberek Európa-bajnokságán bútorasztalos kategóriában arany minősítést szerzett, melynek köszönhetően ő képviseli hazánkat a 2019-es kazani világversenyen e kategóriában.

A Veszprémben dolgozó pedagógusok munkáját megköszönve ismertette, a fenti eredményeken túl az Oktatási Hivatal „Kiemelkedő teljesítményű iskolák” alapján is rangsorolt. Erre a listára az egyéni szakmai versenyeken elért helyezések miatt a Jendrassik, a Táncsics, a Közgáz, a Séf és az Ipari diákjai is felkerültek.

Némedi Lajos alpolgármesterNémedi Lajos alpolgármester

Gerstmár Ferenc (LMP) Némedi Lajos alpolgármestert kérdezte a zöldhulladék gyűjtésének rendszerével kapcsolatban. Az alpolgármester mennyiségi adatokkal részletezve kifejtette, a zöldhulladék gyűjtését a VKSZ Zrt. leányvállalata, a VHK (Veszprém Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Non-profit Kft.) ingyen végzi évi három alkalommal, házhoz menő rendszerben. A lakosok ezen kívül a Kistó utcában adhatják le a zöldhulladékot. Amennyiben a tulajdonostól nem tudják begyűjteni a zöldhulladékot, konténer megy házhoz, ez azonban már nem ingyenes. Gerstmár elfogadta a választ, bár szerinte érdemes még a rendszert tovább fejleszteni, és a lakosságot is ösztönözni kellene a saját komposztálással kapcsolatban.

Hartmann Ferenc, az MSZP-DK-P frakcióvezetője bár nem volt jelen a közgyűlésen, interpellációban kérdezte Porga Gyula polgármestert arról, mit tervez a bérlakásállomány növelése érdekében a veszprémi önkormányzat? A polgármester írásban ígért tájékoztatást.

Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) napirend előtti felszólalásában a vasárnapi EP-választás veszprémi eredményeiről beszélt.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

A veszprémi választók világos és egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg, hogy az erős nemzetek Európájában hisznek, szeretnék megvédeni Európa keresztény kultúráját, és a családok támogatásában látják a jövőt, nem pedig a migrációban. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetségre a veszprémiek 46,70%-a, 10 665 szavazat érkezett, 2,5-szer több mint az országos második helyezett Demokratikus Koalíció listájára, bebizonyosodott, hogy a kormánypárt erős felhatalmazást kapott, hogy folytassa a már megkezdett munkát, és olyan képviselőket küldjön Brüsszelbe, akik számára Magyarország az első”- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Növekedett az utasszám, és ezzel együtt a jegy- és bérletárusításból származó bevétele is a V-Busznak tavaly, a tendencia pedig az idén tovább erősödött – derült ki a cég éves beszámolójából, amit csütörtökön vitatott meg közgyűlésén a képviselő-testület.
Csererdei cégek konfliktusa, ivókutak, jogsértő cégek napirend előtt
Csererdei cégek konfliktusa, ivókutak, jogsértő cégek napirend előtt
Interpelláció, kérdések és felszólalás is elhangzott napirend előtt az önkormányzat közgyűlésének áprilisi ülésén.
Tavaly is csökkent a Veszprémben regisztrált bűncselekmények száma
Tavaly is csökkent a Veszprémben regisztrált bűncselekmények száma
Beszámolót nyújtott be a Veszprémi Rendőrkapitányság tavalyi évéről Rausz István rendőr ezredes, a kapitányság vezetője a veszprémi képviselő-testület áprilisi ülésére.
Nemzetközi kapcsolatok a közgyűlés napirendjén
Nemzetközi kapcsolatok a közgyűlés napirendjén
Tarnów segítséget kért, Mosttal most fűznénk szorosabbra a viszonyt. Összefoglalónk a képviselő-testület márciusi üléséről.
Veszprém minden eszközzel segíti a háborús menekülteket
Veszprém minden eszközzel segíti a háborús menekülteket
Adománygyűjtéssel, jótékonysági koncerttel segít az önkormányzat az ukrán menekülteken, pénteken pedig arról is döntött a képviselő-testület, hogy szállásokat is biztosítanak a bajba jutott családoknak.