Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Józsa család közlekedik a legjobban Veszprém megyében

2019. június 13. 11:42
A veszprémi Józsa család képviseli a megyét a Közlekedik a család nevű országos közlekedésbiztonsági vetélkedőn.

A szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez meg. Az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária támogatója a versenynek, melynek fődíja egy Skoda Fabia Ambition.

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében a család minden tagjának megfelelő ismerettel és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Skoda Piedl Autókereskedéssel együttműködve 2019. június 1-jén rendezte meg a Közlekedik a család elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját Veszprémben, a Tesco parkolóban:

Ismét közlekedett a család Veszprém megyében is - vehir.hu

Veszprémben is megrendezték szombaton az országos Közlekedik a család vetélkedőt a rendőrség szervezésében.

A harmincnyolc család részvételével zajló megyei versenyen autós és biciklis ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, KRESZ szabályok ismeretében, kerékcserében és elsősegélynyújtási elméleti és gyakorlati feladatokban mérhették össze tudásukat a családok.

A versenyt a négy fős, veszprémi Józsa család nyerte, így ők képviselik majd Veszprém megyét az országos versenyen, melyet 2019. június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében.

A csütörtök délelőtti veszprémi díjkiosztón azt mondták, nagyon élvezték a megmérettetést, hisz szerették volna próbára tenni, hogy családilag miként tudnak összedolgozni.

A veszprémi győztesekA veszprémi győztesek

A feladatok végrehajtásában a család minden tagja részt vett: a fiúk kerékpároztak, míg a szülők az elsősegélynyújtási és a KRESZ feladatokban, valamint az autós ügyességi versenyen mutatták meg, mit tudnak. Terveik szerint jövőre is elindulnak a versenyen-mondták.

A megyei verseny harmadik helyezettje a borzavári Torkos család, a második a jásdi Kovács család lett.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.