2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap

Nem várt vendégek a Kabóciádé megnyitóján

2019. június 15. 3:30
Cirkuszi csoda birodalommá változott Veszprém, Habakuk király és Boróka királynő irányítása alatt: elkezdődött a 26. Kabóciádé Családi Fesztivál.

A "hosszú lábúak világában" Boróka és Habakuk birodalmában ez az időszak a szórakozásé és a mulatságé, ennek azonban nem mindenki örül: délelőtt a 26. Kabóciádé ünnepélyes megnyitójára nem várt vendégek is érkeztek.

A sötét lovagok Irgum-burgum kapitány vezetésével fekete lovaikkal vágtáztak a színpadhoz megzavarva a nagy cirkusz ünnepet: fenyegetőztek, csendet követeltek. A sötét lovagok katonái körülvették Veszprém városát százezer lovassal, akik harcra készen várták a parancsot.

- Ma itt nem lesz tánc, kelekótya fütty, muzsikálás és egy kósza dobszó sem - jegyezte meg a kapitány.

Évek óta rendezi meg a Kabóca Bábszínház a nagysikerű gyerekeknek szóló rendezvényt: a Kabóciádé nem működhet móka és zene nélkül.

A Kabóciádé népe értetlenül szemlélte a hívatlan jövevényeket, majd legerősebb eszközükkel szálltak szembe a sötét lovagok csend rendeletével: elkezdődött a zene, a tánc és a kacagás, hiszen a gonosz ellen a legnagyobb fegyver a muzsika és a vidámság.

A megmenekült rendezvény megnyitója nyugalomban folytatódhatott: a kurtalábúak vezetőjeként Porga Gyula köszöntötte a közönséget, a királyi párt és minden résztvevőt.

- Kurtalábú polgármesterként jó volt látni, hogy a gonosz ellenszere a zene és a kultúra: maradjon ez mindig így. Veszprémben már 26. alkalommal a szünet első napjaiban a várost átadjuk a Kabóciádénak: Habakuk királynak és Boróka királynőnek, akik átveszik a hatalmat a városban egy rövid időre - mondta a polgármester.

Porga Gyula kiemelte: bízik benne, hogy a veszprémi gyerekek és szülök nemcsak a Kabóciádé idején, hanem az év minden napján úgy érzik, hogy Veszprém egy gyerek birodalom.

"A cél, hogy a családok mindig úgy érezzék: Veszprém az otthonuk, az ő birodalmuk."

A hétvégén koncertekkel, előadásokkal, kalandtúrával és számos színes programmal várja a legkisebbeket a Kolostorok és Kertek rendezvényterületen a Kabóciádé, ahol a cirkusz világát megidézve óriás sátor, gólyalábasok, bohócok, mókás jelmezesek és játékok fogadják az érkezőket.

A teljes program itt érhető el.

Sulyok Georgina
Domján Attila

További cikkek

2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap