2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Ha utazni akart, elvette mások autóit

2019. június 15. 12:25
police.hu
Jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 32 éves zirci férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy dudari állampolgár értesítette a rendőrséget 2019. április 21-ére virradó éjszaka, hogy családi házának udvaráról eltűnt a személygépkocsija. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül Veszprém belterületén megtalálták az engedély nélkül elvitt gépjárművet és igazoltatták a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves zirci lakost. A férfit a rendőrök előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

forrás: police.huforrás: police.hu

A 32 éves férfi a 2018. július 22-e és 2019. április 20-a közötti időszakban összesen öt alkalommal vitt el, illetőleg kísérelt meg elvinni dudari, veszprémi és zirci lakóingatlanok udvaráról gépkocsikat oly módon, hogy oda bement, majd kihasználta azt, hogy a járműveket tulajdonosaik záratlan állapotban hagyták hátra és még a gyújtáskapcsoló kulcsot sem vitték magukkal. Ezt követően négy esetben az autókkal aktuális úti célja felé indult, míg egy alkalommal az elindított járművel még a helyszínen egy támfalon fennakadt, ezért ez a cselekménye kísérleti szakban maradt.

Az autózásoknak három esetben rendőri intézkedések vetettek véget, míg egyik alkalommal a gyanúsított előbb anyagi káros balesetet okozott, majd tovább közlekedett és a megsérült járművet az út mellett hátrahagyta. A zirci férfival szemben az egyik elfogásakor alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ittasságát a mintavétel eredménye is alátámasztotta. Figyelemmel arra, hogy a korábban indult büntetőeljárások a gyanúsítottra visszatartó erőt nem gyakoroltak, ezért a nyomozó hatóság őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2019. április 23-án elrendelt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

vehir.hu
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap