Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Pro Meritis díjat kapott a Kossuth iskola két pedagógusa

2019. június 15. 2:21
Nagyné Dömös Erika és Győriné Papp Erzsébet Pro Meritis díjat vehetett át szombat délelőtt a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Nagyné Dömös Erika 1990 óta a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola magyar-orosz szakos tanára. 1998 óta látja el az igazgatóhelyettesi feladatokat. Osztályfőnökként és szaktanárként egyaránt fontos feladatnak tekinti a tehetséggondozást. Mindig nyitott volt a szakmai megújulásra, ismereteit a napi tanításban, tehetséggondozásban, versenyeztetésben kamatoztatja. Tanítványai évek óta a versenyek megyei és országos fordulóján is a legjobbak között szerepelnek. Aktívan kiveszi a részét az iskolai programok lebonyolításában, színvonalas ünnepi műsorokat szervez a hagyományőrzési szempontokat szem előtt tartva. Több évtizedes példamutató oktatói munkájával kivívta a diákság, a szülők, valamint a nevelőtestület megbecsülését, tiszteletét is. Szakmai felkészültsége, egyénisége, lelkiismeretes munkája révén az intézmény meghatározó személyisége. Mindig az iskola jó hírnevének megóvására és öregbítésére törekszik. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere kimagasló oktató- nevelő munkája elismeréseként Nagyné Dömös Erika részére Pro Meritis érmet adományoz.

Győriné Rapp Erzsébet 1977-ben, pályakezdőként helyezkedett el jelenlegi munkahelyén, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában, ahol tanítási
gyakorlatát is végezte. Lelkiismeretes, példamutató pedagógus, aki magas színvonalú szakmai munkát végzett a biológia, a földrajz, valamint a természetismeret oktatás területén. Fontos feladatának tekintette a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását, beilleszkedésének elősegítését. Hosszú éveken keresztül látta el a gyermek- és ifjúságvédelmi felelős munkáját, együttműködött a nevelő- gondozó tevékenységben résztvevő intézményekkel. Rendszeresen szervezett adománygyűjtő megmozdulásokat is. Szakmai továbbképzéseken folyamatosan képezte magát. Aktívan működött közre az iskola által szervezett programok lebonyolításában. Hivatását egyetlen intézményhez kötődve Veszprém város szellemi színvonalának megőrzéséért végezte. 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere áldozatos, példamutató oktató- nevelő munkája elismeréseként Győriné Rapp Erzsébet részére Pro Meritis érmet adományoz.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.