2020. május 31. // Angéla névnap

Íme az idei Utcazene első fellépői

2019. június 18. 11:30
Lola Marsh, Blackwave, No Money Kids és La Chica a 2019-es Utcazene Fesztivál fellépői közt.

Vasárnap este változott meg az Utcazene Fesztivál hivatalos Facebook esemény borítóképe, melyen jó néhány név és banda szerepel. Valószínűleg nem nagyon lövünk mellé, ha a nevek az idei fellépők egy részét takarják.

A részletes programot még nem hozák nyilvánosságra a szervezők, de a Facebook szerint idén július 17-20 között Veszprémben biztosan ott lesz:

a Wombo Orchestra, Lola Marsh, The Fat Bastard Gangband, Blackwave, La Chica, Riders Connection, No Money Kids, Town of Saints Duo, Bare Jams, Cocopilots, Dirty Zoo, Jake Green, James Leg,

Jenny And The Mexicats, LMZG Lamuzgueule, Roots Rising, Sion Hill, Swingrowers, Slim Paul, Slim Wild Boar, The Undercover Hippy, The Zap Show, Hugo Barriol, The Hillockers, Eliasse, Denna Kay és az Xtreme Blue Dog.

A rendezvény meghatározó szerepet tölt be a veszprémiek életében. Úgy is fogalmazhatunk, hogy aki itt nőtt fel, valószínűleg két dolgot vár igazán egy évben: a karácsonyt és az Utcazene Fesztivált, amely újraértelmezte a veszprémi nyár fogalmát- írjuk a nemrég megjelent kultúrális mellékprojektünkben, a Vportréban. Az interjúban, a fesztivál főszervezője, Muraközy Péter egyebek mellett arról is beszél, hogy idén megduplázzák a tehetségkutató pénzdíjazását:

Veszprém Portré - Veszprém kulturális kiadványa

Az a pár év tudatosan lett másként felépítve, ahogy az sem véletlen, hogy végül elengedtük a "megalomániát" és visszatértünk. Anno hamar be kellett látnunk, hogy névtelen előadókkal nem fogjuk átütni az ingerküszöböt, ezért hogy fel tudjuk tenni a rendezvényt a fesztivál térképre, sztárokat kellett idehoznunk: a nevek embereket vonzottak, akik megtapasztalták a hangulatot, amit mi veszprémiek az elejétől fogva éreztünk.

Ge. Á.

További cikkek

Augusztus végére csúszik az Utcazene
Augusztus végére csúszik az Utcazene
Nem sokkal azután, hogy augusztus 15-ig betiltották az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, az Utcazene közösségi oldalán is változást jelentettek be.
A Brass Time és a The Anahit nyerte a 2019-es Utcazene Fesztivált
A Brass Time és a The Anahit nyerte a 2019-es Utcazene Fesztivált
Egy honvédségi művészekből álló csapat és a dark R&B képviselője tetszett idén a legjobban a közönségnek és a zsűrinek Veszprémben. Idén duplapénzt visznek haza a díjazottak.
Egy Barkasban boroztam
Egy Barkasban boroztam
A finom falatok után egy kis frissitővel folytatjuk gasztro kirándulásunkat az Utcazenén: kedvenc italos Food Truckom idén a Borkas.
A bolondok, akik álmodnak
A bolondok, akik álmodnak
Azt mondják, az istenek kegyesek azzal, akit lélekben meghagynak gyereknek. Szerintem az a zenész is áldott, aki sikerre szert téve is meg tud maradni olyan őszintének és szabadnak, mint egy utcazenész. A Moving Brothers testvérei minden bizonnyal nagyon áldottak – és szerencsére az áldásból nekünk is fognak juttatni ma este.
Igény az igényességre – avagy az egyetlen veszprémi zenekar az utcazenén
Igény az igényességre – avagy az egyetlen veszprémi zenekar az utcazenén
A veszprémi utcazene egyetlen veszprémi zenekara egy duó volt, nevezetesen Golarits Márton és Bögi Levente. Kíváncsian vártam, hogy a "nagy" zenekarok között, hogyan állják majd meg a helyüket…
2020. május 31. // Angéla névnap