Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Sikeres évadot zár a Pannon Várszínház

2019. június 18. 15:06
"A színház egy egész életet követel." Így hangzik Máté Gábor színész, érdemes művész gondolata. Ha nem is egy egész életről, de egy kiemelkedően sikeres, eseménydús évadról számolt be Vándorfi László a 2018-19-es évad értékelő rendezvényén kedden, ahol a szakmai díjak átadását követően a gazdag nyári programról is részletes tájékoztatást kaptunk.

Az évértékelőt Vándorfi László színházigazgató nyitotta: elmondta, hogy a Pannon Várszínház az eddigi évadokhoz képest előadás- és nézőszám tekintetében is kiemelkedő évadot zárt.

A színház a TAO támogatás megszűnésével egy teljesen új helyzettel találta szemben magát, amelyet jelenleg bizakodva, ám sok kérdőjellel kezel. Vándorfi László hozzáfűzte, hogy a korábbi teljesítmény és jegybevétel arányos támogatási formától eltérően, most pályázatok benyújtására van szükség.

- Ennek ellenére, amikor értesültünk arról, hogy mi lesz a TAO-val, akkor sem csökkent a hatékonyságunk, a társulat alkotóereje és az irántunk való érdeklődés sem, ezért ebben a pillanatban is alkotunk: egy nagy produkció kiállítása és egy programokban rendkívül gazdag nyár előtt állunk - emelte ki.

A 2017-18-as évadban 190 saját előadást és 23 vendégelőadást állított színpadra a Pannon Várszínház, ám idén június 2-ig, 10 hónap alatt 193 saját és 12 vendégelőadás várta az érdeklődő közönséget, július 31-ig, az évad végéig számolva pedig 236 előadás. Június 2-ig az előző év 72 ezer fizető nézőjéhez képest, idén 10 hónap alatt 77.500 nézőt érdekelt a műsor, amelyhez még hozzátartozik a két nyári hónap előadásainak fizető nézőszáma.

Némedi Lajos alpolgármester szerint a legfontosabb, amire érdemes fókuszálni, hogy Veszprém és a város környékén szeretik a Pannon Várszínházat és nagyon sokan érkeznek az előadásokra, amelyet az elhangzott számok is bizonyítanak. Az alpolgármester elmondta, hogy egy ilyen sokszínű, gazdag repertoár egyértelműen elismerést érdemel.

- Alsóörs és a Pannon Várszínház nagyon jól együttműködik már évek óta, hiszen a társulat minden évben remek felnőtt és gyerek előadásokat hoz Alsóörsre, amelyeket mindig nagyon várunk - mondta Ferenczi Gábor Alsóörs alpolgármestere, majd hozzáfűzte, hogy a következő évadra elkészülő új amfiteátrum még jobb körülményeket biztosít majd az érkező előadásoknak.

Vándorfi László az évértékelő gondolatok zárásaként megjegyezte, hogy a színház továbbra is mindent elkövet, hogy színesítse Veszprém és környéke kultúrális életét, hiszen az EKF cím elnyerésével ez kiemelt feladattá vált: "bekerülni egy olyan környezetbe, amelyben európai rangos fővárosok és kultúrvárosok vannak, kihagyhatatlan lehetőség."

A szám adatok böngészése és a nyári előadások bemutatását követően örömteli pillanatok következtek: Vándorfi László és Bakonyi József a színház örökös támogatója átadták a 2018-19-es évadra vonatkozó közönség díjakat és a színház szakmai elismeréseit.

Az évad legjobb előadásának járó díjat a nézők a Boeing, Boeing-Leszállás Párizsban című előadásnak ítélték: Szelle Dávid a darab rendezője vehette át az elismerést a Pannon Várszínház legsikeresebb idei produkciójáért.

A legkiválóbb színészi alakításokért járó közönségdíjakat Papp Lívia, Oravecz Edit és Molnár Ervin kapta.

Színészi teljesítményéért szakmai elismerést vehetett át: a Béke presszóban nyújtott kiemelkedő énekes- musical színészi munkájáért Kovács Ágnes Magdolna és a Csinibabában mutatott epizód alakításáért és felkészültségéért Szelle Dávid.

A titkársági dolgozók közül pedig a színész egyeztetéseket végző Székely-Szügyi Zsuzsanna munkáját jutalmazták.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.