2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Játszóházban látták vendégül az autizmus spektrumzavarral élő gyermekeket

2019. június 19. 12:00
Az idei Pro Civitate díjas AutiSpektrum Egyesület fiatal tagjait látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark szerdán délelőtt.

A játszóház mottója szerint minden készség alapja a mozgás. Ezt a lehetőséget és a kreatív fejlesztőjátékok által garantált felhőtlen élményt nyújtotta az egyesület azon fiatalkorú tagjai számára, akik autizmus spektrumzavarral élik mindennapjaikat. A fiatalok örömmel vették bírtokba a játékok széles tárházát, a bébi játszó apró ügyességi játékai épp úgy lekötötték őket, mint a hatalmas telepített játékrendszer.

Az AutiSpektrum Egyesület 2013-ban jött létre kezdetben önsegítő formában működő csoportként, de az elmúlt mintegy hat év során professzionális segítő szervezetté nőtte ki magát. Az egyesület havi rendszerességgel szervez szülőcsoportokat, beszélgetések formájában, vagy szakemberek bevonásával, támogatásával. Érzékenyítő órákat tart az érintett kisgyermekek osztályaiban, kortárs segítő csoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat szervez.

Az egyesület kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv a Csillagbusz. A könyvet támogatásokból eljuttatták az ország majdnem minden általános iskolájába, és az óvodák, könyvtárak felébe még 2016 első felében. A HUBBY, a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije a Csillagbuszt választotta az Év gyerekkönyve díj 2016 nyertesének Innováció kategóriában. Az egyesület célja az autizmus széleskörű elfogadottságának növelése, az esélyegyenlőség biztosítása. Munkásságukat 2019-ben Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Pro Civitate díjjal ismerte el.

A Kölyökpark - Bababarát játszóház és fejlesztőközpont az ország tíz helyszínén biztosítja a babák és kisgyermekek számára az egészséges fejlődéshez szükséges minőségi játéklehetőségét. A játékrendszereket mozgásterapeuták, pszichológusok és korai fejlesztő szakemberek javaslatai alapján állították össze, ennek eredményeként speciális mozgás- és képességfejlesztő játékrendszerben mozoghatnak a gyerekek. Úgy vélik, a szabad, örömteli játék játszva fejleszt, okosít!

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Baba-mama pad segíti a veszprémi családokat
Baba-mama pad segíti a veszprémi családokat
Veszprémben eddig is számos intézkedés történt a családok komfortérzetének növelése érdekében, nemrégiben pedig egy baba-mama pad kihelyezésével járult hozzá ehhez az önkormányzat. Erről Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP veszprémi frakcióvezetője, valamint Csapó Viktor, a Fiatal Családosok Klubja Veszprémi Alapszervezetének kuratóriumi elnöke számolt be szerdán a sajtónak.
Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást
Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást
Eddig mintegy 31 ezer igénylés érkezett a babaváró támogatásra és közel 19 ezer szerződést kötöttek meg a bankok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik egy elemzés szerint
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik egy elemzés szerint
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik a Duna House hitelcentruma adatai alapján. A folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint, szinte mindenki a maximális összeget igényli és a bankok minimális korrekcióval hagyják jóvá - közölték.
Bővült a családtámogatási rendszer
Bővült a családtámogatási rendszer
Július elsejével bővült a családtámogatási rendszer, soha nem látott lehetőséget kapnak a családalapítás előtt állók és a már gyereket nevelő családok - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn.
Több száz gyerek a magasban
Több száz gyerek a magasban
Több mint 500 gyereket emeltek magasba szombat délelőtt két helyszínen Veszprémben. Az országos akció keretében a gyermekvállalás fontosságára akarták felhívni a figyelmet.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap