2019. október 24. // Salamon névnap

Veszprém is szóba került az Országgyűlésben

2019. június 20. 14:28
Javában zajlik az Országgyűlésben a 2020-as költségvetés vitája. Ovádi Péter Veszprém 1. sz. választókörzetének országgyűlési képviselője mai felszólalásaiban a térség vállalkozóinak, valamint a megyeszékhely és a környező 24 kistelepülés szemszögéből értékelte a tervezetet. A képviselők várhatóan július 12-én döntenek a jövő évi büdzséről.

A kormány június 4-én nyújtotta be hazánk jövő évi költségvetését, amelyet ezekben a hetekben vitat meg az Országgyűlés.

Ovádi Péter, a térség Fidesz-KDNP-s egyéni országgyűlési képviselője felszólalásában elmondta, hogy rendszeresen tart gazdasági fórumokat a választókörzetében, hiszen - ahogy kiemelte - ez a legjobb módja, hogy megismerjék egymás munkáját a vállalkozókkal. Kitért arra, hogy a Kormány 2010 óta a segélyalapú gazdaságot egy munkaalapú gazdasággá alakította át, a jövő évi költségvetés pedig ezt hivatott tovább erősíteni. Továbbá Veszprém szempontjából kiemelten fontos, hogy a jövő évben a központi költségvetésben 5 milliárd forintot különítenek el az Európa Kulturális Főváros 2023 cím viselésével kapcsolatos feladatok támogatására is.

Az elmúlt évek gazdaságpolitikai intézkedéseinek eredményei mára már vitathatatlanok: a gazdasági növekedés meghaladja az uniós átlagot, az államadósság évről évre folyamatosan csökken, az államháztartási hiány pedig rendre alacsonyan teljesül. Mindez pedig kedvező vállalkozói környezetet teremt a kkv-k számára - mondta el Ovádi Péter.

Budapest, 2019. június 20. Ovádi Péter, a Fidesz parlamenti képviselője felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án. MTI/Soós LajosBudapest, 2019. június 20. Ovádi Péter, a Fidesz parlamenti képviselője felszólal a 2020-as költségvetés vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 20-án. MTI/Soós Lajos

Az önkormányzatokat érintő felszólalásában kiemelte, hogy a választókörzetében 24 olyan település van, amelyek érintettek a Magyar Falu Programban. A költségvetés ezeken a kistelepüléseken szolgáltatás- és infrastrukturális-fejlesztéseket, többek közt útépítéseket is támogatni fog. Ezen kívül a „falusi CSOK” kedvezményeinek köszönhetően a faluban történő letelepedés ismét vonzó lesz a fiatal családoknak. Kiemelte azt is, hogy a kormány elkötelezett az önkormányzatok támogatásában, amit mi sem támaszt jobban alá, mint hogy 2011 és 2014 között 1369 milliárd forint adósságtól szabadította meg a településeket.

Úgy gondolom, hogy olyan költségvetés tervezet fekszik most előttünk, amit minden képviselőtársunk támogatni tud - zárta gondolatait Ovádi Péter.

A költségvetésről várhatóan július 12-én szavaznak az Országgyűlésben.

vehir.hu

További cikkek

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.
Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást
Mintegy 31 ezren igényelték eddig a babaváró támogatást
Eddig mintegy 31 ezer igénylés érkezett a babaváró támogatásra és közel 19 ezer szerződést kötöttek meg a bankok - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik egy elemzés szerint
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik egy elemzés szerint
A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik a Duna House hitelcentruma adatai alapján. A folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint, szinte mindenki a maximális összeget igényli és a bankok minimális korrekcióval hagyják jóvá - közölték.
9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok
9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok
Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Arénabővítés nem, 8-as és 82-es számú utak összekötése igen
Arénabővítés nem, 8-as és 82-es számú utak összekötése igen
Elmarad a Veszprém Aréna 8000 férőhelyesre bővítése az aránytalanul magas költségek miatt. Mindemellett a mostani döntés nem érinti a létesítmény mögött a 8-as és 82-es számú főutak összekötését.
2019. október 24. // Salamon névnap