Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újdonságokkal indul a 2019-es veszprémi virágosító verseny

2019. június 24. 12:00
Tizenegyedik alkalommal és több támogatóval indul el idén a városi környezetszépítő verseny, melyre három kategóriában várják a nevezéseket. Cél, hogy a Virágos Veszprém 2023-ra országos hírű legyen.

Tizenegyedik alkalommal hirdetik meg idén a városszépítő versenyt Veszprémben, melyre három kategóriában várják a nevezéseket:

  • panel- és tömbházak az épület körüli közterülettel,

  • családi vagy sorházak udvarral, előkerttel,

  • illetve erkélyek.

A virágosítók versenyéről hétfő reggel tartott sajtótájékoztatón Jung Edina és Kavalecz Tibor szervezők elmondták: idén újdonság, hogy az eredetileg helyi civilek által felkarolt versenyt már a veszprémi önkormányzat, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Bakony-Balaton Régió Ifjúságért Alapítvány támogatja.

Ennek köszönhetően a korábban Virágos Városért nevű verseny Virágos Veszprém néven fut tovább, és a támogatásnak köszönhetően az oklevelek és a plakettek kiosztása mellett a győztesek pénzdíjazásban is részesülnek. További újítás, hogy 2019-ben abszolút győztest is hirdetnek. Idén összesen 100 emléklapot és 60 emlékplakettet szeretnének kiosztani.

A civilekből álló zsűri szeptemberig járja a várost, mely során szemrevételezik a helyi kerteket, közterületeket és erkélyeket.

- Cél, hogy 2023-ra, az EKF program évére a verseny országos hírű legyen, és Veszprém virágozzon

- mondta Kavalecz Tibor.

Kavalecz Tibor, Szalay Zsolt, Jung Edina és Ovádi PéterKavalecz Tibor, Szalay Zsolt, Jung Edina és Ovádi Péter

Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondása szerint szívesen állt a kezdeményezés mellé, hisz a tapasztalatok azt mutatják, hogy a verseny által nem csak egy-egy kert és a város lesz egyre virágosabb, hanem a közösségek is formálódnak. „Oda, ahol szép a környezet, a lakosok is szívesebben mennek”- mondta.

Szalay Zsolt, Bakony-Balaton Régió Ifjúságért Alapítvány képviselője kiemelte, alapítványuk régóta működik együtt és támogat veszprémi civil szervezeteket, és örömmel vették az együttműködési megkeresést, hisz elkötelezettek a veszprémi zöldfelületek fenntartásáért és bővítéséért.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. tegnap 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. tegnap 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  tegnap 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” tegnap 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.