2021. május 9.
//
Gergely névnap

Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen

2019. június 25. 13:20
A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.

A konstrukció átfogó célja a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítása, illetve annak biztosítása, hogy a tanulók sikeresen készüljenek fel az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar, a Nagykanizsai Kampusz vesz részt. A Pannon Egyetem angol és német nyelvi mesterszakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív, nem formális nyelvi foglalkozásokat és táborokat. Ezen időszak alatt 2200 középiskolai diák kerül bevonásra Veszprém, Zala és Fejér megye köznevelési intézményeiből. Ezzel párhuzamosan folyik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.

A Pannon Egyetem július elseje és ötödike között rendezi a veszprémi kampuszon nyári idegennyelvi táborát, ahová 120 középiskolás tanulót várnak. A nyelvi tábor foglalkozásai az interaktivitás és a gyakorlat-orientáció jegyében zajlanak majd az élménypedagógia módszertani elvei szerint, és a szabadidős programokat is a célnyelven tartják meg. A Nagy Tavak Konzorcium fő oktatási témája a wellness és vezetői képességek lesz, ezért a szervezők ehhez az ismeretkörhöz illesztik a tábor gerincét adó angol és német nyelvi foglalkozások egy részét is.

A táborban délelőttönként az MFTK-s tanárjelöltek oktatnak angol illetve német nyelvre, kiegészítő programként a diákoknak lehetőségük lesz részt venni a Nagy Tavak Konzorcium előadóinak foglalkozásain. A tábori esti programokat színesíti, hogy a diákok megismerkedhetnek a Pannon Egyetem dél-afrikai, ghánai és kenyai hallgatóival, az ohiói Otterbein University mesterképzésben résztvevő diákjaival, továbbá a Burgenlandi Pedagógiai Főiskola tanítójelöltjeivel is. A szakmai megvalósítók célkitűzése, hogy élményekhez kötődő, új tapasztalások által megerősített nyelvtudással és megnövekedett motivációval térjenek haza a tanulók.

A projektről bővebb információ a https://nyelvtanulassal.uni-pannon.hu/ honlapon olvasható.

További információ kérhető: Dr. Poór Zoltán, szakmai vezető

Tel. +36-30-9721509, E-mail: poor.zoltan@mftk.uni-pannon.hu

vehir.hu

További cikkek

Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói
Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának.
Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen
Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen
A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat.
Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia
Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia
Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében.
LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – KÖZÉPISKOLÁSOK TANULÁSI KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE
LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – KÖZÉPISKOLÁSOK TANULÁSI KÉSZSÉGEINEK FEJLESZTÉSE
Az Európai Bizottság által meghirdetett ERASMUS+ Program keretében 2018-ban “LELLE2 – Tanuljunk meg tanulni! – Középiskolások tanulási készségeinek fejlesztése” címmel nyert pályázati támogatást a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által vezetett konzorcium. Az Európai Unió 297.386,- euró összegű támogatást nyújt a 2018. szeptember 1-jén elindult 2018-1-HU01-KA201-047839 azonosító számú projekthez, amelynek tervezett befejezési dátuma 2020. december 31.
1. Wine Hackaton a Pannon Egyetemen
1. Wine Hackaton a Pannon Egyetemen
Borban az igazság, avagy sikeresen lezajlott az 1. Wine Hackaton a Pannon Egyetemen.