Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Idén 320 önkéntes fiatal nyújt elsősegélyt 19 balatoni strandon

2019. július 2. 13:39 // Forrás: mti
A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt több mint 320 fiatal önkéntese ad idén elsősegélynyújtó szolgálatot a balatoni főszezonban.

Idén 13. alkalommal startolt el a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozatának Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata, amely június 28. és augusztus 20. között 12 tóparti település 19 strandján működik, naponta 10 és 18 óra között.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, 2007-től kezdve, a balatoni szolgálat eddigi működése során hatszor mentettek életet és több mint 40 ezer alkalommal biztosítottak ellátást a laikusnak számító, de kiképzésben részesített elsősegélynyújtóik, sok esetben tehermentesítve tevékenységükkel a mentőszolgálatot is.

illusztrációillusztráció

Az ország legkülönbözőbb területéről érkeznek a 16 év feletti, de jellemzően 30 év alatti önkéntesek, akik többnyire kagyló okozta vágás, rovarcsípés és különböző sportsérülések esetén nyújtanak segítséget a strandolóknak.

Kardos István hangsúlyozta, a támogatóktól függ, hány strandon tudják működtetni a szolgálatot.

Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a 1359-es adományvonal felhívásával, vagy az ADOMANY szót SMS-ben elküldve lehet támogatni augusztus végéig, alkalmanként 250 forinttal.

A balatoni szolgálat idei fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Generali a Biztonságért Alapítvány, amelyek mellett a BFT, valamint Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Révfülöp és Balatonudvari önkormányzata, továbbá vállalkozások nyújtanak támogatást az önkéntes fiatalok utazásához, étkezéséhez, elszállásolásához.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.