Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Szentkirályszabadjáról indulnak a Red Bull Air Race versenyzői

2019. július 10. 10:00
A hétvégén a Veszprém melletti reptérről szállnak fel a pilóták, hogy aztán Zamárdira kanyarodva versenyezzenek egy utolsót Magyarországon.

Július 13-14 között rendezik Zamárdiban a Red Bull Air Race Világbajnokság magyarországi fordulóját. Ez lesz itthon az utolsó, hisz idén kiderült, hogy a 2003-ban elindított versenyt jövőre nem folytatják. A Red Bull közleménye szerint azért, mert nem vonzott akkora érdeklődést, mint a cég egyéb rendezvényei.

A 16 év alatt több mint 90 futamot rendeztek világszerte, ebből 12-t Magyarországon. Az eddig Budapesten megrendezett futamot idén először és utoljára tartják a Balaton-parti üdülővárosban, Zamárdiban, miután Budapest Főpolgármesteri Hivatala február elején bejelentette, hogy nem ad engedélyt a műrepülőverseny megtartására.

A versennyel kapcsolatban eddig hivatalosan nem lehetett tudni, hogy honnan indulnak majd a pilóták. A bázisreptérként leginkább Sármelléket, Siófok-Kilitit és Szentkirályszabadját emlegették. A Vehir érdeklődésére a Red Bull közleményben megerősítette, utóbbi lett a szervezők választása.

A szerkesztőségünknek elküldött levélben az is szerepel,

pénteken tartják a Master Class és a Challenger Class edzéseit. Tehát ekkortól biztosan lehet számítani a repülőkre.

Egész pontosan péntek reggel 10 és 18 óra között. Az olvasóink beszámolói és saját tapasztalatunk szerint azonban már a hét eleje óta lehet hallani a zümmögést.

A szombat és vasárnap a versenyé, ekkor is biztosan számíthatunk majd arra, hogy a közelünkben húznak el a világ legjobbjainak tartott versenypilótái.

Frissítve: 12:25

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.