Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém négy napig a „szentek városa” is

2019. július 17. 4:04
Három évvel ezelőtt a királynék városában ráleltem a „szentek városára”. A Town of Saints zenei stílusát könnyű lefordítani a karizmatikus és élettel teli élő show-k nyelvére. Ezzel a kombinációval a banda könnyedén szerez magának hűséges rajongókat, bárhol is játszanak. Engem már megvettek maguknak. Lássuk, Ti kedvet kaptok-e hozzájuk.

Elérkezett július hónap tizenhetedik napja. Az a szerda, amire Veszprém egész évben vár. Az Utcazene Fesztivál egy olyan fesztivál, amire jó várni. Ahol jó csak úgy lenni, egyedül, vagy barátokkal. Ahol jó sodortatni magukat egyik színpadtól a másikig, hogy egyszer electro swinget, másszor bluest, aztán meg rockot vagy világzenét hallgasson az ember.

Az Utcazene Fesztivál nemcsak a zene, hanem az emberi találkozások fesztiválja is. Találkozni a rég nem látott barátokkal, új barátságokat kötni idegenekkel, akik ugyanazt a zenét kedvelik, vagy megismerkedni és összebarátkozni magával a zenekar tagjaival. (Igen ez is sikerülhet!) Minden koncert közelebb hozza az embereket egymáshoz, mondhatni az elkövetkező négy nap emberközeli élmény – és nemcsak a tömeg miatt!

Festői környezetben, az osztrák hegyekben ismerkedett meg egymással a Town of Saints két alapítója, a holland énekes-dalszövegíró Harmen Ridderbos és a finn hegedűs, Heta Salkolahti – zenéjük pedig olyan, mintha a találkozásuk aláfestéseként szolgálna, de számaik tökéletesen megférnének a Gyűrűk Ura csodás, Középfölde hófödte hegyeit távolról bemutató vágóképei alatt is. Sietse Ros dobossal kiegészülve, trióként kezdtek 2013-ban turnézni és száznál is több fellépés után a folk hagyományait az indie rockkal ötvöző banda Hollandia egyik legígéretesebb produkciójává vált.

A Town of Saints zenekar rabul ejtette a szívem, és tánc mozdulatokra bírta kezem és lábam. A holland és finn gyökerű zenekar koncertje 2016-ban egy olyan koncert volt, melyre csak úgy odakeveredtem, és nemcsak, hogy jó koncert volt, de a meghatározó koncertélményeim közt tartom számon. Egy olyan koncert, mely elején csak álltam és bámultam, majd a táncot sem abbahagyva, sörért sem volt kedvem elmenni. Sok élvezetes koncerten jártam, de azt az élményt, amikor a zenészek a zene nyelvén beszélgetnek egymással ilyen szabadon, itt láttam először. Alig várom, hogy idén is átélhessem ezt az élményt.

Amennyiben kedvet kaptatok egy punk és folk zene stílusait hordozó koncerthez látogassátok meg őket a négy nap valamelyikén. És hogy hol találkozhattok velük? Mutatjuk!

  • 2019. július 17. szerda 21.00 óra - Man at Work színpad (a Vár Áruház előtt)
  • 2019. július 18. csütörtök 21.00 óra - Meló-Diák színpad (a Kölcsey könyvesboltnál)
  • 2019. július 19. péntek 21.00 óra - E.ON színpad (a Kossuth utca közepén)
  • 2019. július 20. szombat 21.00 óra - OTP Bank színpad (a Gizella udvarban)
Krónusz-Riskó Annamária

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.